Zonvakantie in de Lisboa-Taagvallei

[rcblock id=”18778″]

De eeuwige regen van Nederland ontsnappen voor een sfeervolle zonvakantie? Dat doe ik al jaren! In al die tijd ben ik op veel verschillende plekken geweest, waarvan er een aantal zijn die me bij echt goed bij zijn gebleven en waar ik vandaag nog naar toe terug zou willen. Één van deze plekken is het gebied in de Lisboa-Taagvallei. Ik kan niet genoeg krijgen van de vele zonuren, de prachtige uitzichten en de verlaten groene valleien waar ik uren kan rondlopen. En het leukste is: binnen no time zit je midden in Lissabon of een andere sfeervolle stad! Hoe fijn is dat?

Vakantiehuis in de Taagvallei

Een vakantiewoning Portugal boeken in de Taagvallei kan op zoveel diverse plekken. Het liefst wil ik naar het strand kunnen voor de nodige ontspanning en de avondwandelingen, vandaar dat mijn favoriete plek om een villa te boeken bij Cascais ligt. Cascais is een populaire badplaats en een traditioneel vissersdorpje. Ik kan uren over de lange boulevard lopen en dromen, vanwaar ik naar de jachthaven ga om een lokaal visje te proeven. Een ander groot voordeel wanneer je een villa bij of in Cascais boekt: vanaf de plaats is er een treinverbinding naar het bruisende Lissabon! Je kunt een zonvakantie op deze manier dus ideaal combineren met een of meerdere dagjes stad.

Cascais

Zon, zee, strand

Andere badplaatsen waar ik heel graag naar toe ga in dit gebied zijn Ericeira en Estoril. Ericeira heeft een fantastische sfeer. De Portugese gezelligheid komt hier in de restaurantjes en de café’s erg goed naar boven. Ik ben nog nooit een restaurant in Ericeira uitgelopen zonder nieuwe vrienden te hebben gemaakt! Hoe bijzonder is dat? Ook bezoek ik graag de fancy badplaats Estoril omdat ik me hier écht op vakantie voel. Het kosmopolitische en bruisende centrum heeft op ieder moment van de dag en nacht wel wat te bieden. Ook zijn er veel leuke winkels en boetiekjes te vinden waar ik altijd wat moet kopen.

[rcblock id=”18779″]

Tot rust komen in de natuur

Maar na al deze drukte van de sfeervolle steden en de romantische dorpjes ben ik ook zeker wel toe aan een beetje ontspanning. Die vind ik in het natuurpark Serra de Aire e Candeeiros, een bijzonder gebied in de buurt van Alcobaça. De kalkheuvels die je hier ziet zul je amper ergens anders zien: wat een spectaculair gezicht! Vooral wanneer je in de vroege ochtend gaat wandelen kan het maar zo zijn dat je bijna niemand tegen komt in dit prachtige gebied. Er zijn diverse routes die je kunt lopen, van 5 kilometer tot 15 kilometer. Vergeet vooral je camera niet, want dit soort beelden moet je echt bewaren! Wanneer je aan het park aan het begin van de avond bezoekt moet je niet raar op kijken van de vele verschillende soorten vleermuizen die je tijdens je wandeling tegenkomt. Het nationale symbool van het park is niet voor niets een vleermuis!

 

Liefs Liv,

Het meisje van Rentvilla

 

Deel dit item