Vakantie Elba

Elba is heuvelachtig, rijk aan water en bossen. En het is een van de groenste eilanden uit de Middellandse Zee. Kom haar in het voorjaar ontdekken als de heuvels in kleur staan.

Ontdek Elba

Het pareltje van Italië, niet enorm bekend voor buitenlandse toeristen en mede hierdoor de moeite waard voor een bezoek.

Vakantie naar Elba

Vakantiehuis of villa huren op Elba

Bekijk het aanbod

Vakantiewoning Elba

Het Italiaanse eiland Elba is het ontdekken waard. Hier zijn vele uit de Middeleeuwen stammende dorpjes te vinden met die typische Italiaanse sfeer, maar ook bergpaden om te wandelen en te klimmen. Elba staat bekend om de prachtige natuur en de bewoners hebben respect voor het milieu. Dit blijkt uit het goede onderhoud van de oude eikenbossen en de mooie panorama’s die men tegenkomt tijdens een wandeling over het eiland.

Een vakantiehuis in deze omgeving biedt rust en privacy, waarbij men omringd is door de authentieke natuur en stranden met helder water. Een vakantiewoning in Elba biedt de mogelijkheid om de omgeving te verkennen, zelf een maaltijd te bereiden met lokale producten, of juist uit eten te gaan in een van de vele restaurants. Men is niet aan tijden gebonden en kan, met of zonder kinderen, zijn eigen gang gaan.

Graniet en stranden

Het eiland kent een rijke traditie wat betreft de natuurlijke granietgroeven en de mijnen van Elba. De Monte Capanne biedt een blik op een graniet massief en is het bezoeken waard. Rond de oostkust zijn de mijnen te vinden. De zuilen en andere onderdelen van de vele Middeleeuwse kerken op Elba komen veelal uit de granietgroeven.

Het centrum van Elba

Het centrum van het eiland heet Portoferraio en kent een zeer indrukwekkend landschap. De stad is gebouwd op bastions en deze lopen af tot aan de helderblauwe zee. Hier vindt men de mooie Medici toren, een klooster uit de 17e eeuw en een rustieke haven vol vissersboten en oude muren gebouwd in de Renaissance.
Net buiten dit stadsdeel ziet men witte kiezelstranden omringd door ruige rotswanden. Dit is een prachtige plek om foto’s te maken! Nog prettiger is het om in de vakantie een villa te betrekken met alle privacy en voorzien van alle gemakken. De omgeving van Elba biedt meerdere soorten vakantiewoningen voor zowel twee personen als voor grotere groepen.