Vakantiewoningen op Menorca

Vakantiehuizen op Menorca

Het eiland Menorca is omringd door een dertigtal kleine eilandjes. De kustlijn, met een lengte van 286 km, bestaat uit strand, rots en verlaten baaien die vaak enkel per boot bereikbaar zijn. Kom jij zo’n baai verkennen met de vakantie? Lees meer

<–naar aanbod Spanje

Villa La Luna

Spanje – Menorca – Ciutadella
Tot 6 personen

Villas Nure Mar y Mar

Spanje – Menorca – Cala’n Blanes
Tot 6 personen

Agroturismo Matchani Gran

Spanje – Menorca – Sant Climent Mahon
Tot 5 personen

Alcaufar Vell

Spanje – Menorca – San Luis
Tot 3 personen

Vakantiehuis of luxe villa huren op Menorca

Viert u dit jaar uw vakantie op Menorca? Het prachtige eiland in de Middellandse Zee met de mooiste zandstranden, meest groene natuur en heerlijke cultuur. Het aanbod aan vakantiehuizen op Menorca is groot en heeft altijd het geschikte vakantiehuis voor u erbij zitten. Laat u verrassen door de gastvrije bewoners van het eiland en geniet van de zomerse temperaturen op dit fantastische eiland!

Mysterieus Menorca

Het Spaanse eiland Menorca is hét eiland voor ware strand- en natuurliefhebbers! Het behoort tot de eilandengroep de Balearen en is behalve het meest noordelijke en het op één na grootste eiland, óók een prachtig exotisch eiland. Menorca kent vele, zeer schitterende stranden, zowel ongerept als toeristisch. En dit eiland is niet voor niets door Unesco uitgeroepen tot biosfeerreservaat. Het bergachtige en wat mysterieuze eiland herbergt een uniek en grillig landschap met vele rotsen, valleien, beboste dalen en grotten. Er groeien verschillende inheemse plantensoorten, die alleen op Menorca voorkomen. Ook huizen er veel ‘wilde’ dieren, zoals de arend en een met uitsterven bedreigde waterschildpad.

Ruige kustlijn noord Menorca

De noordkust is ruig en avontuurlijk. Er doemen imposante rotspartijen (fjorden) op en de stranden zijn nog steeds ongerept. De slingerende kustlijn heeft zich een aantal natuurlijke havens gevormd.
De zuidkust is toegankelijker met haar vele brede stranden en kleine baaien, waar kinderen onbezorgd kunnen spelen.
Het hoogste punt van Menorca is de Monte Toro (wel 375 meter), waarop het klooster Verge de Gràcia gevestigd is. Op de top van de berg heeft u een geweldig uitzicht over heel het eiland. Het schijnt dat op zeer heldere dagen zelfs het buureiland Mallorca te zien is.

Er wordt volop accommodatie aangeboden op Menorca. Over het gehele eiland zijn uitstekende vakantiewoningen te huur. Bijvoorbeeld vakantiehuizen voor het hele gezin, in typisch Spaanse stijl. Schitterende villa’s met een eigen zwembad en natuurlijk ook appartementen.
Mahón is de hoofdstad van dit eiland en het is er goed vertoeven door de vele restaurantjes, terrasjes en cafés. De stad staat ook bekend om zijn historische gebouwen. Andere belangrijke steden zijn Ciutadella de Menorca en Maó.
Menorca heeft een zeer rijke geschiedenis en is bezet geweest door onder andere de Fransen en de Engelsen.

Wij wensen je een prettige vakantie toe!

Tips van Liv voor Menorca

1. Wat veel mensen niet weten is dat het Spaanse eiland Menorca van origine Spaans én Engels is. Dit zie je terug in de bouw van bepaalde gebouwen in onder andere steden zoals Mahon. Probeer te onderscheiden welke gebouwen Engelse invloeden hebben en welke Spaanse invloeden.
2. Pak je wandelschoenen in! Het volledige eiland is uitgeroepen tot Reserva de la Biosfera (oftewel biosfeerreservaat). Er zijn maar liefst negentien beschermde natuurgebieden te vinden. Daarnaast kun je er verschillende bijzondere wandelroutes lopen waar je zonder twijfel je ogen uit kijkt.
3. Menorca heeft de meeste stranden van alle eilanden in de Balearen. Bekijk daarom van tevoren goed welke stranden je wel of niet wilt bezoeken. Pak gerust wat extra badkleding is, want de kans is groot dat je iedere dag wel een frisse duik in het zeewater wilt maken!
4. Bezoek de westkant van Menorca waar je diverse geisers kunt bekijken. Dit bizarre natuurverschijnsel moet je absoluut vastleggen dus vergeet ook vooral je fotocamera niet!
5. Menorca is een van de goedkopere eilanden in de Balearen. Wil je luxe en comfort voor een goede prijs in het hoogseizoen? Boek op tijd: grote kans dat je dan voor een lage prijs een prachtige vakantiewoning kunt huren.