Vakantie Menorca

Menorca is de perfecte bestemming voor een gezinsvakantie en mensen die kiezen voor rust

Menorca: een rustige Spaanse zonvakantie, turquoise gekleurde baaien, het heldere zeewater en een indrukwekkend binnenland.

Boek je vakantie naar Menorca

Vakantiehuis huren op Menorca

Bekijk het aanbod

Menorca

Het eiland Menorca is omringd door een dertigtal kleine eilandjes. De kustlijn, met een lengte van 286 km, bestaat uit strand, rots en verlaten baaien die vaak enkel per boot bereikbaar zijn. Kom jij zo’n baai verkennen met de vakantie?

Viert u dit jaar uw vakantie op Menorca? Het prachtige eiland in de Middellandse Zee met de mooiste zandstranden, meest groene natuur en heerlijke cultuur. Het aanbod aan vakantiehuizen op Menorca is groot en heeft altijd het geschikte vakantiehuis voor u erbij zitten. Laat u verrassen door de gastvrije bewoners van het eiland en geniet van de zomerse temperaturen op dit fantastische eiland!

Mysterieus Menorca

Het Spaanse eiland Menorca is hét eiland voor ware strand- en natuurliefhebbers! Het behoort tot de eilandengroep de Balearen en is behalve het meest noordelijke en het op één na grootste eiland, óók een prachtig exotisch eiland. Menorca kent vele, zeer schitterende stranden, zowel ongerept als toeristisch. En dit eiland is niet voor niets door Unesco uitgeroepen tot biosfeerreservaat. Het bergachtige en wat mysterieuze eiland herbergt een uniek en grillig landschap met vele rotsen, valleien, beboste dalen en grotten. Er groeien verschillende inheemse plantensoorten, die alleen op Menorca voorkomen. Ook huizen er veel ‘wilde’ dieren, zoals de arend en een met uitsterven bedreigde waterschildpad.

Ruige kustlijn noord Menorca

De noordkust is ruig en avontuurlijk. Er doemen imposante rotspartijen (fjorden) op en de stranden zijn nog steeds ongerept. De slingerende kustlijn heeft zich een aantal natuurlijke havens gevormd.
De zuidkust is toegankelijker met haar vele brede stranden en kleine baaien, waar kinderen onbezorgd kunnen spelen.
Het hoogste punt van Menorca is de Monte Toro (wel 375 meter), waarop het klooster Verge de Gràcia gevestigd is. Op de top van de berg heeft u een geweldig uitzicht over heel het eiland. Het schijnt dat op zeer heldere dagen zelfs het buureiland Mallorca te zien is.

Er wordt volop accommodatie aangeboden op Menorca. Over het gehele eiland zijn uitstekende vakantiewoningen Spanje te huur. Bijvoorbeeld vakantiehuizen voor het hele gezin, in typisch Spaanse stijl. Schitterende villa’s met een eigen zwembad en natuurlijk ook appartementen.
Mahón is de hoofdstad van dit eiland en het is er goed vertoeven door de vele restaurantjes, terrasjes en cafés. De stad staat ook bekend om zijn historische gebouwen. Andere belangrijke steden zijn Ciutadella de Menorca en Maó.
Menorca heeft een zeer rijke geschiedenis en is bezet geweest door onder andere de Fransen en de Engelsen.

Tips van Liv voor Menorca

1. Wat veel mensen niet weten is dat het Spaanse eiland Menorca van origine Spaans én Engels is. Dit zie je terug in de bouw van bepaalde gebouwen in onder andere steden zoals Mahon. Probeer te onderscheiden welke gebouwen Engelse invloeden hebben en welke Spaanse invloeden.
2. Pak je wandelschoenen in! Het volledige eiland is uitgeroepen tot Reserva de la Biosfera (oftewel biosfeerreservaat). Er zijn maar liefst negentien beschermde natuurgebieden te vinden. Daarnaast kun je er verschillende bijzondere wandelroutes lopen waar je zonder twijfel je ogen uit kijkt.
3. Menorca heeft de meeste stranden van alle eilanden in de Balearen. Bekijk daarom van tevoren goed welke stranden je wel of niet wilt bezoeken. Pak gerust wat extra badkleding is, want de kans is groot dat je iedere dag wel een frisse duik in het zeewater wilt maken!
4. Bezoek de westkant van Menorca waar je diverse geisers kunt bekijken. Dit bizarre natuurverschijnsel moet je absoluut vastleggen dus vergeet ook vooral je fotocamera niet!
5. Menorca is een van de goedkopere eilanden in de Balearen. Wil je luxe en comfort voor een goede prijs in het hoogseizoen? Boek op tijd: grote kans dat je dan voor een lage prijs een prachtige vakantiewoning kunt huren.

Vakantiehuis Menorca

Het magische Menorca is na Mallorca het grootste eiland van de Spaanse eilandengroep de Balearen. Menorca is een stuk rustiger dan haar buureilanden Ibiza en Mallorca. De meeste vakantiegangers komen hier dan ook echt voor hun rust en ontspanning. Je ziet voornamelijk veel gezinnen met jonge kinderen op het eiland of juist gepensioneerde mensen. Voor iedere doelgroep is er echter genoeg te bekijken. Ben je op zoek naar een ontspannen vakantie waarbij je de mogelijkheid hebt om veel te bekijken en te ondernemen? Wellicht is een vakantiewoning Menorca dan wat voor jou!

Te doen op Menorca

De grootste stad van Menorca is Mahon/Mao waar het gezellige plein Place d’Esplanada te vinden is. Vooral in de avond kun je hier optimaal genieten van echte Spaanse gezelligheid: de terrassen zitten vol, overal wordt geproost en de lekkere Spaanse gerechten komen tevoorschijn.

Probeer eens een paar lekkere tapas zoals serranoham of olijven op toast of ga voor een lekker bord paëlla. Ciutadella is tevens een hele fijne en vooral belangrijke stad van het eiland. Ciutadella kent een groot gedeelte waar alleen voetgangers mogen komen. Hoe kun je beter de stad ontdekken dan per voet?

Villa Menorca

Kom je echter echt om te ontspannen en wil je liever buiten de stad verblijven? Huur dan een bungalow Menorca in het zuiden van het eiland bij de baai de Cala Galdana. Je kunt hier werkelijk van alles ondernemen: kom shoppen in de vele winkels, geniet van een drankje op de zonneterrassen of onderneem een van de vele wateractiviteiten. Hoewel de baai magisch is, vind je in Cala Macarella een nóg mooiere baai. Cala Macarella geeft je het gevoel alsof je ergens op een onbewoond Caribisch eilandje bent: het water is er azuurblauw en enorm helder. Een echt vakantiegevoel beleef je op het fraaie Menorca.