4x excursies op Mykonos

Een heerlijke zonvakantie op de Griekse eilanden is soms alles wat je nodig hebt. Lekker ontspannen op het strand, een excursie naar een mooie bezienswaardigheid in de buurt en heerlijk eten en drinken in een van de vele taverna’s. Het eiland Mykonos is perfect voor bovenstaande activiteiten. Er zijn een aantal hele leuke excursies te ondernemen en te boeken op het eiland. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bezoekje aan een van de mooiste stranden van het eiland genaamd Super Paradise Beach? We hebben een paar leuke excursies op Mykonos voor je op een rij gezet.

Super Paradise Beach

Super Paradise Beach is een van de bekendere stranden van het eiland maar is desondanks idyllisch en mooi gebleven. Je kunt het strand zelf bereiken, maar leuker is om een van de boottaxi’s te nemen en het mooie plekje via het water bereiken. Het water is er azuurblauw en overdag kun je er heerlijk relaxen op een van de ligbedjes. Vanaf een uurtje of vier wordt de muziek wat luider en kan het feestje beginnen! Verwacht echter geen dronken twintigers maar een rustig feestje met een goede sfeer waar je prima kunt verblijven, ook wanneer je niet gek bent op uitgaan. Het uitzicht op het blauwe water maakt veel goed.

Kajakken en kanoën

Iets anders dan een boottocht is het huren van een kajak of een kano en zo het eiland ontdekken. Via Mykonos Kayak kun je op een informatieve én leuke manier de mooiste plekjes rondom het eiland ontdekken. Bij de huur van het materiaal is een gids inclusief, wat ook echt aan te raden is. De gidsen weten letterlijk álles van Mykonos af en kunnen je precies laten zien wat waar te vinden is. Vergeet niet om je fotocamera mee te nemen (in een waterdichte bak natuurlijk). Aanrader!

Mykonos Vioma Organic Farm

In Ano Mera vind je een organic farm met grote wijngaarden. De boerderij is open voor bezoek, proeverijen, etentjes en meer. Wanneer je met vrienden of familie op Mykonos vertoeft is het zeker een aanrader om de wijngaarden te komen bekijken en om de lekkerste wijnen van het eiland te proeven. Hierbij kun je diverse Griekse hapjes proeven. Het geheel ziet er lieflijk, romantisch en typisch Grieks uit waardoor je goed kennis kunt maken met de wijncultuur op het eiland. Tip: combineer een bezoekje aan de gaarden met een fietstocht. Zo heb je twee excursies in één en kun je tegelijkertijd meer van de omgeving ontdekken.

Bezoek Delos

Wat ook zeker een aanrader is is om een excursie te maken vanaf Mykonos naar het nabijgelegen eiland Delos. Er worden verschillende excursies vanuit hoofdstad Chora georganiseerd waarbij je al binnen een half uurtje per boot op Delos aankomt. Er is van alles te bekijken op het eiland, vooral historie liefhebbers zullen er hun hart ophalen. Bekijk het Heiligdom van Apollo, de Dorische zuilen, de leeuwen van Delos, de vele mozaïeken en het Heiligdom van Dionysos. Ook is er een archeologisch museum te vinden die je niet mag missen tijdens je bezoek.

Liefs Liv,

Het meisje van Rentvilla

Deel dit item