5x lekker eten op Kos

Dat Griekse mensen misschien wel over de lekkerste keuken van heel Europa bezitten is al lang niet meer geheim. Waar je tijdens je vakantie op een van de Griekse eilanden écht moet zijn is soms wel even zoeken. Een algemene tip: ga tijdens je vakantie Griekenland juist op zoek naar de kleinere restaurants achter de grote straten waar de megaketens zitten. Juist daar vind je de beste plekjes voor echt Grieks eten. Een ander pluspunt is dat het hier vaak ook een stuk goedkoper is en je zit er tussen de locals. Hartstikke leuk! Maar waar kun je eigenlijk goed Grieks eten op het eiland Kos? We hebben een paar restaurants voor je verzameld.

Taverna Romeo – Psalidi

Wanneer je langs Taverna Romeo komt zul je waarschijnlijk in eerste instantie niet denken “hee, we stoppen hier even”. Dat is zonde, want wanneer je binnenkomt word je direct verrast door de grote gastvrijheid van het personeel. Het restaurant serveert heerlijke Griekse gerechten: kruidige gegrilde inktvis met verse Griekse salades met feta en tzatziki. Wanneer je de gastheer van Taverna Romeo hebt ontmoet wil je nergens anders meer naartoe. Laat je dus niet misleiden door de buitenkant van dit restaurant.

Sunset Taverna – Kos Stad

Midden in het centrum van Kos Stad vind je Sunset Taverna, een net restaurant met een uitgebreide menukaart. De kwaliteit van het Griekse eten wat er serveert wordt is hoog en doet denken aan de betere restaurants in Nederland. Probeer de typische Griekse ovengerechten zoals moussaka en lams kleftiko en laat je in de watten leggen door het uiterst vriendelijke personeel.

[rcblock id=”18124″]

Oromedon Restaurant – Zia

In Zia ligt het bijzondere Oromedon Restaurant, een idyllisch plekje bovenop een berg. Zorg ervoor dat je een plek op het terras bemachtigt zodat je optimaal kunt genieten van een diner mét uitzicht op een mooie zonsondergang. Naast dit fraaie uitzicht is de menukaart ook erg goed en vooral divers. Je kunt er zowel genieten van typische Griekse maaltijden zoals souvlaki als van wat gemakkelijkere maaltijden zoals hamburgers en salades.

Avli Restaurant  – Kardamena

Op een prachtig binnenplein in Kardamena vind je Avli Restaurant, een kleurrijke en rustige plek middenin het bruisende centrum. Hier proef je dat er liefde gestoken is in de maaltijden die ze serveren. Tel daarbij de romantische sfeer op en je hebt een hele fijne avond met lekker eten en drinken. Het personeel is gastvrij, warm en hartelijk en adviseert je goed over alle gerechten. Probeer een lekkere Griekse wijn bij je lamsstoof en Geniet met een grote G!


Elia – Kos Stad

In Kos Stad vind je Elia, een gezellige taverna waar veel Grieken komen eten en je weet het: dat is een goed teken. Moussaka, gegrild lamsvlees, rijst met kaneelsaus, verse salades, mixed grill, beef steaks… er is voor ieder wel wat wils. Je kunt ervoor kiezen om lekker rustig in de tuin te zitten of mensen te kijken op het terras aan de winkelstraat. Het hoogtepunt aan deze plek is het personeel die vol passie over alle gerechten wat weet te vertellen.

Liefs Liv,

Het meisje van Rentvilla

 

Deel dit item