Activiteiten op Skopelos

Het Griekse eiland Skopelos is een waar paradijs voor iedereen die gek is op zon, zee en strand. Het kleurrijke eiland kent een aantal bijzondere baaien en magische stranden waar je je ogen uit zult kijken. Het fijne aan Skopelos is dat het eiland niet mega toeristisch is: je vindt er bijvoorbeeld minder toeristen dan op een eiland zoals Kreta of Rhodos. Juist daarom is het aan te raden om een tripje naar Skopelos te maken: er zijn veel rustige plekjes die je kunt bezoeken zonder dat er massa’s mensen te vinden zijn. Daarnaast kun je natuurlijk ook veel ondernemen op het eiland. We hebben een paar activiteiten en stranden voor je op een rij gezet. Geniet!

Excursie naar Glossa

Hoewel Skopelos-Stad absoluut gezellig is en ook zeker het bezoeken waard is zul je pas echt verrast zijn door het bergdorp Glossa, op ongeveer 30 kilometer afstand van Skopelos-Stad. Dit plaatsje ligt in een groene omgeving met veel naaldbomen en platanen. Omdat Glossa maar liefst 250 meter boven de zeespiegel ligt heb je op diverse plekken in het dorp een prachtig uitzicht over de zee en het binnenland. Het centrum van Glossa is autovrij, waardoor je er heerlijk kunt wandelen door de vele oude straatjes en langs schilderachtige gekleurde huisjes. Bezoek ook absoluut de haven van Glossa, genaamd Loutraki. Hier kun je terecht voor lekkere verse vis, een drankje of gewoon om bootjes te kijken.

Uitzicht vanuit Glossa over zee

Panormos Beach

Een van de mooiste stranden en tevens de grootste badplaats van Skopelos is Panormos Beach. In de zomer is het een van de drukste stranden, maar in het voor- en naseizoen kun je hier genieten van optimale rust. Het kiezelstrand is op sommige plaatsen tien meter breed waardoor er genoeg ruimte is om lekker te relaxen. Op Panormos Beach vind je een paar bomen die kunnen dienen als parasol: het kan namelijk erg heet worden op dit fijne strand. Na een dagje strand kun je lekker eten bij een van de aanwezige taverna’s of shoppen bij de toeristenboetiekjes.

Wateractiviteiten

Vanaf Skopelos-Stad kun je een aantal toffe wateractiviteiten ondernemen. Huur bijvoorbeeld een kano en ontdek het eiland van een totaal andere kant! Ook gaan er iedere dag diverse boottochten waar je aan kunt deelnemen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een gezellige boottocht inclusief barbecue op het dek? Onderweg kom je langs de mooiste baaien van Skopelos. Het azuurblauwe water nodigt je onderweg uit voor een heerlijke frisse duik. Ook kun je bij diverse bedrijven in de stad een standup paddle board huren waarmee je het zeewater kunt bedwingen, een erg leuke manier om het eiland vanaf het water te bekijken.

Fietsen op Skopelos

Het eiland is tevens goed te ontdekken per fiets! In Skopelos-Stad vind je een aantal fietsverhuren waar vandaan je een paar prachtige routes kunt ontdekken. Fiets bijvoorbeeld langs de kust en ontdek diverse onontdekte baaien en strandjes. Of ga juist het binnenland in en fiets omhoog richting bergdorp Glossa, vanwaar je een bijzonder uitzicht hebt over het eiland. De mogelijkheden per fiets zijn eindeloos: je ontdekt in ieder geval veel meer dan wanneer je met de auto het eiland rond gaat.

Deel dit item