Authentieke Lesbos vakantie

Een vakantie op Lesbos is genieten! Lesbos is één van de vele Griekse eilanden, gelegen in de Egeïsche zee. Dit eiland is één van de grootste van Griekenland en is ontstaan uit twee vulkanen, die tegenwoordig al jarenlang non-actief zijn. Steeds vaker is Griekenland één van de populairste bestemmingen als het draait om de zomervakantie. Zowel in het hoogseizoen, als daaromheen, zijn de Griekse eiland een prettige bestemming wanneer behoefte is aan een zonnige en ontspannen vakantie. Zowel voor gezinnen, als jongeren, jonge stellen of vriendengroepen is er in Griekenland genoeg te beleven. Naast Corfu, Kreta en Kos is ook het eiland Lesbos een steeds vaker voorkomende bestemming onder zomerse vakantiegangers.

Wanneer u in bent voor een ontspannen, zonnige, maar ook feestelijke vakantie, dan is Lesbos een zeer geschikte bestemming! Het eiland staat namelijk bekend als eiland van het feest; elk dorp viert jaarlijks namelijk uitgebreid feest, in traditionele Griekse stijl. Hierbij zijn de lokale muziek en dans van groot belang en wordt er geproost met ouzo. Op het Griekse Lesbos is genoeg te zien en te ondernemen, dus wanneer u van plan bent een zonnige vakantie binnen Europa te boeken, dan is het huren van een villa, vakantiehuis of vakantiewoning op Lesbos lang niet zo’n gek idee.

Bezienswaardigheden en activiteiten op Lesbos

Stel u huurt een vakantiewoning, vakantiehuis of villa op dit prachtige eiland, dan is er een grote hoeveelheid historisch en cultureel erfgoed vanuit daar te bezoeken. Lesbos beschikt namelijk over oude, authentieke amfitheaters, een oud Romeins aquaduct, een prachtig versteend woud en historische kloosters en kastelen. Dergelijke bezienswaardigheden zijn zeker de moeite waard te bezoeken, om vast wat sfeer te proeven van de oude Griekse en Romeinse stijl. Ook stadjes Agiasos of Molivos geven een prachtig beeld van de oude stijl en sfeer en zijn geschikt om uren rond te struinen, genietend van een bewaard gebleven stukje oudheid. Echter, naast al het erfgoed dat het eiland te bieden heeft vindt u om en rond uw villa of vakantiewoning ook voldoende toeristische trekpleisters. Het eiland trekt – zeker de laatste jaren – namelijk vele toeristen, die zoals vanzelfsprekend voorzien worden van voldoende eetgelegenheden, cafeetjes en kroegjes om vermaak te bieden in de avonduren. Op die manier kan Lesbos de ideale locatie bieden voor een fantastische vakantie!

Kies voor Lesbos; een authentiek eiland in een modern jasje

Naast de genoemde steden op het eiland is ook de hoofdstad Mytilini zeker de moeite waard om een uitgebreid bezoek te brengen. Deze traditionele stad heeft eeuwenoude gebruiken en laat oude, Griekse gewoontes zien die jarenlang bewaard zijn gebleven. Voor alle toeristen en elke soort vakantie is Lesbos een uitermate geschikte keuze. Het eiland biedt niet alleen een rijke historie, met een groot, behouden erfgoed, maar ook traditionele huizen, mooie gebouwen en idyllische dorpen. Naast de mooie monumenten en interessante musea biedt deze vakantiebestemming ook zeer goede appartementen en villa’s. U kunt uw eigen vakantiewoning huren op een particulier landgoed of op een resort. De berglandschappen, samen met het vele groen, de prachtige zee en het verzorgde toerisme, maken van Lesbos een bestemming waar u optimaal van uw vakantie kunt genieten.

Ook de natuurlijke omgeving op het eiland is erg divers: U vindt er gebergten, groene vruchtbare natuur, olijfgaarden, prachtige valleien en indrukwekkende baaien. Eén van de absolute trekpleisters van Lesbos is het versteende fossiele woud. Deze verstening is opgetreden als gevolg van een vulkaanuitbarsting vele jaren geleden op het eiland. Bent u een natuurliefhebber en trekt u er graag op uit voor uitgebreide wandeltochten? Ook dan is Lesbos de perfectie vakantiebestemming voor u. Met haar vele wandelpaden en -routes, ziet u zoveel mogelijk van dit prachtige landschap dat het eiland biedt. Andere sportieve activiteiten zijn ook mogelijk, te denken aan bijvoorbeeld snorkelen, surfen, zeilen, paardrijden, paragliden etc. Zo kunt u een combinatie maken van zowel ontspanning, sportieve en culturele activiteiten. Ideaal voor elke gezins- of vriendenvakantie. Deze afwisseling zorgt ervoor dat u het wel een tijdje uit kunt houden in dit stukje Griekenland.

Beleef uw ideale vakantie in dit stukje Griekenland

Of u nu jong of oud bent, ’s avonds wilt u ook genieten van het prachtige uitzicht op de baai, een drankje in de zwoele zomerlucht en wilt u eventueel op stap! Het nachtleven van Lesbos is zodanig uitgebreid dat er voor iedereen wel wat leuks te beleven valt. In sommige plaatsen is het uitgaansleven zeer bruisend, in andere plaatsen ligt de nadruk meer op het lange tafelen en nagenieten met een drankje in de avond. Echter, de verbindingen tussen de dorpen en steden zijn zodanig goed, dat u zich ook ’s avonds relatief gemakkelijk van plaats naar plaats begeeft. Zo kunt u dineren in uw vakantiewoning of vakantiehuis, terwijl u ’s avonds het uitgaansleven van de dichtbijgelegen stad opzoekt. Lekker thuis dineren, in uw villa met zwembad en nagenieten op het terras of de veranda is ook zeker een aanrader. Met de zomerse temperaturen in Griekenland is het tot ’s avonds laat nog goed vertoeven. n de maand mei lopen de temperaturen al tegen de dertig graden, welke de dertig gemakkelijk overschrijden in juli en augustus.

Verdiep u nader in de Griekse historie en cultuur en proef daadwerkelijk de sfeer en de oudheid in de Griekse stadjes. Kom tot rust in uw eigen vakantiewoning of villa en trek er overdag naar wens op uit om alles te ontdekken wat Lesbos u te bieden heeft. Hét eiland dat bekend staat om zowel haar weelderige natuur, als haar culturele en historische rijkheid, de mogelijkheid om vele activiteiten te ondernemen en tegelijkertijd heerlijk te relaxen. Kom tot rust op het strand en onderneem de volgende dag een stedentripje of leuke activiteit. ’s Avonds geniet u van de omgeving en van elkaar onder het genot van een heerlijke wijn of authentiek gebrouwen ouzo. Eiland Lesbos is voor iedereen een goed idee; of u uw vakantie nu boekt in een vakantiehuis of villa! Onder de Griekse zon heeft u altijd een uitstekende tijd.

 

Deel dit item