Autovakantie of vliegvakantie?

Willen we met de auto naar de vakantiebestemming of willen we de snelle variant en dus met het vliegtuig? Voor elke vorm van reizen zijn plus- en minpunten op te noemen.

Autovakantie

Het grote voordeel van met de auto gaan is dat u zelf alles in de hand hebt. Tijd van vertrek, het aantal uren in reistijd, hoeveelheid bagage, etc.
Wanneer u met de auto gaat is natuurlijk het grootste nadeel de file. Daarbij kan voor veel mensen de lange reistijd ook een belemmering zijn.
Wanneer u een huisje heeft gehuurd op een mooie locatie in het zuiden van Europa is het natuurlijk ook wel erg makkelijk en luxe om de eigen auto voor de deur te hebben staan i.v.m. boodschappen en uitstapjes naar leuke steden in de omgeving. En vooral deze omgeving, het is toch ook leuk om met de auto van huis te vertrekken en verschillende landschappen te zien en te doorkruisen?

Vliegvakantie

Met een vliegvakantie bent u gemiddeld snel op uw bestemming. Waarom gemiddeld? U heeft wel vaak vooraf en achteraf nog reisjes te maken. U moet naar het vliegveld, inchecken, dan de vliegreis zelf, wachten op bagage en de reis van vliegveld naar uiteindelijke bestemming.
Met vliegen is de reis zelf heel snel. Echter kunnen deze momenten van vooraf en achteraf het verschil maken wat sneller is: vliegen of met de auto?
Met vliegen heeft u geen last van files, daarentegen soms wel weer lange rijen bij het inchecken.

Wanneer we als vakantieplek Nice in Zuid-Frankrijk zouden nemen, een redelijk gemiddelde afstand-vakantiebestemming voor Europa. Dan is met het vliegtuig sneller! Met de auto ben je al gauw echt een dag aan het reizen, maar goed dit kunt u geheel in uw eigen tempo doen. Misschien heeft u wel alle tijd van de wereld en totaal geen haast?
Maar wat als u in Groningen woont en vliegt vanaf Amsterdam? 2 uur reizen voordat u op Schiphol bent, inchecken en wachten (ook zo 2 uur), vliegreis van bijna 2uur, bagage en vliegveld verlaten (een ruim uur). Precies is alweer bijna zeven en een half uur! Dat hebt u er ook alweer een dag echt reizen opzitten. Is dan de auto toch gemakkelijker met meer ruimte voor bagage en eigen reistijden? U mag het zeggen!

Deel dit item