Bijzondere excursies op Lesbos

Ga je dit jaar naar het heerlijke Griekse eiland Lesbos op vakantie en heb je geen zin om alleen maar op je handdoek op het strand te liggen, hoe lekker dat ook kan zijn? Maak je geen zorgen, wij hebben een aantal hele leuke excursies voor je op een rij gezet die je kunt boeken op Lesbos. Er is namelijk van alles te zien, te ontdekken en te beleven op dit bruisende eiland! Bekijk bijvoorbeeld het indrukwekkende versteende woud of kom snorkelen aan de kust. Aan welke activiteit geef jij je voorkeur?

Heetwaterbronnen bij Politchnitos

In het sfeervolle Politchnitos vind je een aantal heetwaterbronnen. Het bijzondere aan deze bronnen is dat het water tot maar liefst 91 graden warm kan worden! Wanneer de temperatuur gedaald is tot een graad of 40 mogen toeristen er tegen een kleine vergoeding baden. Dat is enorm aan te raden: het is erg bijzonder om te baden in een natuurlijke bron zoals deze. In het dorp zelf is niet veel te beleven, hoewel je er absoluut even rond kunt lopen om de typische Griekse huisjes Lesbos te bekijken.

Versteende woud

Over de hele wereld zijn er slechts twee versteende wouden te vinden: een daarvan ligt op Lesbos (de andere in Arizona). In een gebied van maar liefst meer dan 150m2 vind je duizenden versteende bomen die wel tot 22, 23 meter hoog kunnen worden! Het is een bizarre omgeving om rond te wandelen, vergeet vooral je fotocamera niet en bekijk ook eens de geschiedenis van dit indrukwekkende natuurverschijnsel in The Natural History Museum of the Lesvos Petrified Forest in Sigri.

Dagtocht naar Ayvalik

Vanaf Lesbos Stad is het eenvoudig om een dagtripje naar het nabijgelegen Ayvalik in Turkije te boeken. De bus naar de haven vertrekt in de ochtend om 7:00 uur en om 18:00 uur gaat de boot weer terug. In de tussentijd bezoek je onder begeleiding van een gids oude ruïnes, een tapijtknoperij en is er genoeg tijd om te winkelen in de gezellige binnenstad. Het is heel leuk om een vakantie te combineren met Griekse én Turkse invloeden.

Barbecue op de boot

Een andere manier om Lesbos op een verschillende manier te ontdekken is het boeken van een bootbarbecue. Op de mooie houten zeilboot Panormitis is het mogelijk om diverse dagtochten te maken in combinatie met een lekkere Griekse barbecue. Onderweg legt de boot aan in een baai waar je kunt zwemmen, duiken, snorkelen en zonnen. In de tussentijd bereidt de kapitein een heerlijke barbecue waar je tegen de middag aan kunt sluiten. Vooral in het hoogseizoen is een tochtje met de Panormitis een lekkere verkoeling van de hitte van overdag.

Ezelbergtocht

Wil je Lesbos vanuit hoogte bekijken? Boek dan een ezelbergtocht in het Lepetimnos gebergte. Ezels worden vandaag de dag vanuit vroeger uit nog steeds gebruikt om spullen mee te vervoeren. Overal op Lesbos zie je oudere mannen in de weer met hun goedverzorgde ezels en producten om te verkopen. Bekijk de adembenemende natuur in de bergen en geniet van de uitzichten op diverse plekken!

Liefs Liv,

Het meisje van Rentvilla

Deel dit item