Corsica een trots eiland

[rcblock id=”18521″]
Doe eens eigenwijs, doe als de Corsicanen en omarm de pracht van dit trotse buitenbeentje in de Middellandse Zee. Ruige natuur, mooie strandjes en historische steden: Corsica heeft het!

Onafhankelijk

Om de ‘opstandige’ Corsicanen beter te begrijpen dient dit vooraf vermeld te worden: Net zoals vele andere eilanden is ook Corsica vroeger meerdere keren binnengevallen en geplunderd. De bewoners moesten keer op keer belasting afdragen uit angst voor plunderingen. Vanaf 1100 krijgt een Genuaanse (Italië) bezetter interesse voor het eiland en bouwt wegen en dorpen. Inmiddels verarmen de Corsicanen door de hoge belastingen die ze aan hun bezetter moeten afdragen.
Uiteindelijk vechten de Corsicanen voor hun onafhankelijkheid. Uiteindelijk lukt dit deels, maar dan verkoopt Genua het eiland aan Frankrijk. De Corsicanen voelen zich verraden en houden tot op de dag van vandaag een afstand tegen de Fransen.

Toerist

Deze afstand is soms nog merkbaar als u op het eiland bent maar u zult er als toerist geen last van hebben, integendeel zelfs! U wordt als toerist met open armen ontvangen want u brengt tenslotte geld naar het eiland.
De oude ruwheid van het eiland zie je nog terug in de dorpen. Een mooi voorbeeld is Bonifacio. De meest zuidelijke gelegen stad van het eiland. Gebouwd op een onmogelijke plek, bovenop witte kalksteen rotsen van een landtong die is uitgesneden door de zee.
De levendige haven beneden aan de klif heeft genoeg gezelligheid. Cafés, winkels en volle restaurants.

Napoleon

De grootste stad van Corsica is de hoofdstad Ajaccio met nog altijd slechts 56.000 inwoners. Napoleon is hier geboren. Lopend door de stad kom je verschillende borstbeelden en standbeelden van Napoleon tegen. Hoogtepunt is zijn geboortehuis. Nu een museum.

Hippe strandtenten

Er waait ook nieuwe wind over het eiland. Aangewakkerd door de jonge Corsicanen. Zij beginnen vaak na hun studie op het vaste land hier hun eigen bedrijfje in de toeristensector.
Zo heb je een prachtige Beach club aan het strand van Rondinara. Een fijn zandstrand gelegen in een baai in het zuidoosten van het eiland. Het water is er helder en ondiep en een paradijs voor kleine kinderen.
In deze contreien van het eiland zijn sowieso veel baaitjes met fijne stranden te vinden. Het doet soms een beetje denken aan Ibiza zo met de frisse wind van de hardwerkende jonge ondernemers.

Uniek aan Corsica is de combinatie van oude stadjes en mooie stranden met een ruig, bergachtig binnenland. Binnen 30 minuten rijden van het strand zit je op 2000 meter hoogte tussen de naaldbomen, watervallen en wilde zwijnen. Corsica is een indrukwekkend eiland. Je vindt er van die typische verstilde Franse dorpjes waar wij Nederlanders gek op zijn, maar ook baaitjes met bijzondere stranden en in het binnenland is de natuur de baas, met een ongekende dichtheid aan bomen, struiken en bloemen.

Bekijk de vakantiehuizen van Corsica

Deel dit item