Vakantie Corsica

Het eiland van Napoleon, onafhankelijk zijn, prachtige baaien en vooral het idee van ‘ver weg zijn’. Met maar 180 km afstand van het Franse vasteland voelt het toch niet helemaal Frans.

Ontdek Corsica

Een ontdekking waard: strand Fautea, een fijne recreatieplek in het zuiden van Corsica. Een rustig strand met mooi uitzicht op de toren van Fautea.

Vakantie naar Corsica

Vakantiehuis of villa huren op Corsica

Bekijk het aanbod

Vakantiewoning Corsica

Huur op Corsica

Corsica is een Frans eiland in de Middellandse Zee. De natuur van dit eiland is indrukwekkend en zorgt ervoor dat deze regio elk jaar door veel toeristen bezocht wordt. Veel mensen komen om te wandelen. Corsica bestaat namelijk voor het grootste gedeelte uit hooggebergte en wordt daarom ook wel ¨gebergte in de zee¨ genoemd. De hoogste berg is de Monte Cinto met 2706 meter. Corsica is te bereiken per vliegtuig of veerboot.

Bij de stad of een idyllisch dorpje?

Op Corsica zelf is het mogelijk om een vakantiehuis Frankrijk te huren. U kunt kiezen uit verschillende mogelijkheden, van een kleine vakantiewoning voor 2 personen tot een grote villa voor tien of meer personen. Daarnaast zijn er veel verschillende plaatsen om uit te kiezen voor uw verblijf. De twee grootste en belangrijkste steden van Corsica zijn Bastia en Ajaccio, de hoofdstad. Een bijzonder klein stadje is Bonifacio. Het is prachtig gelegen hoog bovenop een rots aan de kust. Ook populair bij toeristen zijn de badplaatsen aan de westkust, zoals Porto en Cargese. Voor ieder is er wat wils te vinden.