De hoogtepunten van Mykonos

Een van de mooiste eilanden in de Cycladen is ongetwijfeld het bijzondere Mykonos. Het eiland staat voornamelijk bekend om haar adembenemende stranden. Het is niet voor niets zo dat veel toeristen ieder jaar naar Mykonos af reizen om te genieten van een welverdiende strandvakantie. Toch heeft het eiland nog veel meer te bieden dan alleen mooie baaien. Zo zijn er een aantal interessante musea op Mykonos te vinden en kun je uren rond lopen door de schilderachtige straatjes van Mykonos Stad. We hebben de leukste hoogtepunten van het eiland voor je op een rij gezet.

Mykonos Stad/Chora

Wanneer je op Mykonos verblijft is het absoluut aan te raden om er een middag voor uit te strekken om de hoofdstad van het eiland te bekijken. Mykonos Stad, ook wel Chora genoemd door de Grieken zelf, is een schilderachtig stadje met tientallen witte huisjes met blauwe kapellen en daken. Je vindt er een aantal kleine maar romantische kerken, sfeervolle winkeltjes met folkloristische souvenirs, gezellige taverna’s en bijzondere uitzichten. Neem de tijd om even een lekkere ijskoffie te drinken en een praatje te maken met de locals.

Dagtrip naar Delos

Delos is een klein eiland dat ten zuidwesten van Chora ligt. Dagelijks gaan er via verschillende aanbieders diverse boottochten en excursies naar het eiland. Delos is een van de meest belangrijke archeologische vindplaatsen van Griekenland. Je kunt er onder andere het Heiligdom van Dionysus en het Heilige Meer (van de geboorte van Apollo) bekijken. Daar zie je ook direct het Leeuwenterras met vijf marmeren leeuwen die nog in tact zijn. Vergeet dus zeker je fotocamera niet wanneer je een dagje naar Delos gaat.

Ano Mera

Op ongeveer zeven en een half kilometer vanaf Chora vind je Ano Mera, een traditioneel Grieks dorpje. Hier vind je het Panagia Tourliani Klooster, een historisch bouwwerk uit de zestiende eeuw. In de kerk van het klooster kun je allerlei culturele overblijfselen van vroeger bekijken: van schilderingen tot aan traditionele kleding. Let overigens op dat je niet op 15 of 23 augustus naar Ano Mera af reist: het is er dan ontzettend druk! De Grieken vieren dan de Griekse feestdag van de Heilige Maria in Ano Mera.

Musea op Mykonos

Wanneer je op Mykonos verblijft kun je de diverse musea dat het eiland rijk is niet overslaan. Een van de mooiste musea van het eiland is het Scheepsvaartmuseum in Chora aan de rand van het oude centrum. Ook het Folkloremuseum is een bezoek waard: bekijk hier diverse authentieke meubels, muziekinstrumenten, kledij en iconen. Liefhebbers van historie kunnen terecht in het Archeologisch Museum in de hoofdstad. Hier vind je onder andere diverse oude graftombes.

Panormos

Aan de noordkust van het eiland vind je de badplaats Panormos. Panormos is hét paradijs voor iedereen die van watersport houdt. Hier zie je dan ook veel windsurfers, omdat de wind er altijd gunstig is. De badplaats is een populaire bestemming omdat het een erg mooie baai kent, een aantal sfeervolle horecagelegenheden heeft, een prachtig strand heeft en omdat het dichtbij de hoofdstad ligt. Allemaal pluspunten voor een geslaagde vakantie!

Liefs Liv,

Het meisje van Rentvilla

Deel dit item