De schoonheid van Corsica

[rcblock id=”18521″]
Het Franse eiland Corsica in de Middellandse Zee tevens buureiland van Sardinië wordt ook wel “eiland van de schoonheid” genoemd. Dit omdat het eiland veel zeldzame plantensoorten herbergt en werkelijk waar prachtig is. Vooral in het voorjaar wanneer alles in bloei komt te staan.

 

Het eiland met als hoofdstad Ajaccio ligt op een 175 km afstand van het vaste land Frankrijk. Het eiland is tijdens een vakantie goed te bekijken met zijn maar 183 km lengte.
Corsica is voornamelijk bergachtig met diepe valleien waar in het voorjaar veel smeltwater naar afvloeit. Met een gehuurd vakantiehuis op Corsica kan je met dagelijkse tripjes het eiland verkennen.

De vele beken en riviertjes op Corsica dragen dit smeltwater naar de valleien. Ook bevinden zich op het eiland vele watervallen, van kleintjes tot grote van ruim 40 meter hoog.
Wanneer je aan canyoing (=klimmen, abseilen, lopen, glijden en springen) doet kan je mooi via deze watervallen naar beneden glijden. Je kan op Corsica dan dus ook prima een actieve vakantie hebben en het avontuur geheel zelf opzoeken.

De hoogste bergtoppen van Corsica zijn in de wintermaanden vaak bedekt met een pak sneeuw. In de zomer liggen de temperaturen gemiddeld rond 28 graden in de lagere gebieden. Wat opmerkelijk is dat het klimaat in het noorden van het eiland warmer is dan in het zuiden.

De meest populaire kustplaatsen van Corsica zijn: Calvi, Bastia, Porto Vecchio en natuurlijk Ajaccio.
Wat zeker een aanrader is om te doen is om de trein langs de kust bij Calvi te pakken, geeft een goed beeld van de schoonheid van de baai van Calvi en de rest van het eiland met zijn werkelijk waar beeldende landschappen.

Voor een heerlijke zomervakantie met rust en mooie plaatjes is Corsica absoluut een aanrader! De vele stranden bieden  voor de kinderen een heerlijke tijd. Wanneer je met een auto langs de kust rijd kom je vele plekjes tegen waar niemand op het strand ligt te zonnebaden en heb je letterlijk het rijk voor je alleen.

Deel dit item