Deze zomer naar Griekenland? DOEN!

Ben je er nog steeds niet over uit wat je vakantiebestemming voor deze zomer gaat worden? Wil je het liefste voor een last minute reis gaan maar heb je geen flauw idee waar je naar toe wilt gaan? Kies dan voor het veelzijdige Griekenland: de ideale vakantiebestemming voor diverse soorten vakanties. Of je nu gek bent op natuur, cultuur, het strand of wanneer je lekker wilt shoppen en eten en drinken: de diversiteit van Griekenland heeft het allemaal te bieden. Kijk hieronder welke eilanden het beste bij jouw soort vakantie passen.

Shoppen

Hoewel je op ieder eiland waar het aantal toeristen hoog ligt prima kunt winkelen, zijn er een aantal eilanden waar dat extra goed kan. Heb je zin om tijdens je aankomende vakantie eens flink te shoppen? Dan is het bruisende Kreta echt iets voor jou. Vooral in Chersonissos kun je je slag slaan wanneer je gek bent op winkelen. Je kunt hier uren rondlopen en snuffelen bij de vele souvenirwinkels, de boetiekjes en de grotere winkelcentra. Ook op Rhodos kun je erg goed shoppen: in Rhodos-stad heb je zowel een oud als een nieuw gedeelte. In het oude centrum vind je voornamelijk sfeervolle boetieks en kleine winkels en in het nieuwe centrum kun je terecht voor grote winkels van bekende merken.

Cultuur & historie

Omdat het eiland Kos reeds sinds de prehistorie bewoond is geweest vind je er vandaag de dag op het gebied van cultuur nog van alles terug. Bezoek de ruïnes van de Agios Stefanos-basiliek, de restanten van de Johannieterburcht Neratzia of het spookdorpje Paléa Pýli. Wanneer je voor de volledige culturele ervaring wilt gaan is het eiland Delos aan te raden: dit eiland wordt bewoond door slechts een stuk of 70 personen die er alles aan doen om het culturele werelderfgoed in stand te houden. Bezoek hier de Apollotempel, de standbeelden van de leeuwen, de musea en meer.

Samos

Natuur

Onder dit kopje mag het bijzondere Santorini zeker niet missen. Santorini is een van de meest magische eilanden van heel Griekenland: wat je daar te zien krijgt zie je nergens anders terug in Griekenland: heuvels met tientallen Griekse witte huisjes, bizarre zonsondergangen, prachtige bergketens en nog veel meer. Je vindt op het eiland veel Romeinse en Hellenistische ruïnes wat in combinatie met het vulkanische landschap uiterst magisch te noemen is. Een andere aanrader op het gebied van natuur is het groene Samos, een vruchtbaar eiland in het oosten van de Egeïsche zee. Het is een van de meest groene eilanden van heel Griekenland!

Zon, zee & strand

Natuurlijk kun je naar het bekende Kreta, Rhodos of Lesbos gaan voor een flinke strandvakantie (aanrader!) maar wat veel mensen niet weten is dat Kefalonia een écht strandeiland is. Kefalonia is enorm verrassend op het gebied van tropische plekken. Zo heeft het strand van Myrtos azuurblauw water en kun je er genieten van echt wit zand, alsof je je totaal ergens anders bevindt dan in Europa! Ook Kos kent een aantal mooie stranden waar je uren kunt vertoeven. Sterker nog: rondom het hele eilanden kun je genieten van adembenemende stranden en baaien.

Deel dit item