Drie keer duiken op Kos

Een heerlijk verblijf op het Griekse eiland Kos gaat vaak gepaard met een paar duiklessen of een aantal duiksessies. Dat is niet zo heel gek: het eiland leent zich perfect voor een kijkje in de onderwaterwereld. Kos staat namelijk bekend om een paar adembenemende plekken om te duiken. Het is het dan ook meer dan waard om tijdens een vakantie op Kos de duikbril om te doen. De onderwaterwereld is misschien nóg wel mooier dan het eiland zelf! Er zijn een aantal aspecten waar je rekening mee moet houden: wanneer je zelf zonder duikschool wilt duiken zorg er dan altijd voor dat je genoeg ervaring hebt én dat je in groepsverband gaat. Ook wordt het afgeraden om zonder gids diverse onderwatergrotten te ontdekken. Er zijn genoeg bedrijven op Kos die gidsen aanbieden voor dit soort spannende en exotische tours onderwater. We hebben drie plekken op Kos voor je op een rij gezet die de moeite waard zijn om te gaan duiken.

Psalidi, Kos Stad

Één van de meest populaire duikbestemmingen op Kos is Psalidi, vlakbij Kos Stad. Het fijne aan deze plek is dat het vanaf het strand vrijwel heel snel diep wordt, zodat je binnen no time niet meer kan staan. Hierdoor heb je na enkele meters al goed zicht op diverse soorten vissen en een kleurrijke onderwaterwereld. Voor de beginnende duiker is Psalidi de ideale plek om de ditjes en datjes van het duiken te leren kennen. Aan het strand en de boulevard zitten enkele duikscholen waar je terecht kunt voor lessen en materiaal.

Kefalos, Zuid-Kos

In het zuiden van het eiland ligt Kefalos. Hier vind je talloze prachtige rustige baaitjes en stranden. Het is hier een stuk rustiger dan bijvoorbeeld de stranden bij Psalidi. Het is dan ook aan te raden om hier te beginnen met duiklessen, zodat je zo min mogelijk last hebt van andere duikers. Ook wanneer je gevorderd bent is Kefalos de ideale plek om te duiken. Geniet zoveel mogelijk van de prachtige onderwaterwereld waar je meer vissen en planten ziet dan andere duikers. Het mooie aan de zee bij Kefalos is dat je er ook perfect kunt snorkelen. Je hebt dus niet meteen een hele duikuitrusting nodig om toch een glimp op te vangen van het leven onderwater.

Kos is naast het duiken een fantastisch eiland om te verblijven. Bekijk eens de vakantiehuizen van Kos en wie weet zit jij wel straks met een cocktail aan het zwembad van je huisje in Griekenland.

Kalymnos

Vlak naast Kos ligt het kleine eiland Kalymnos. Deze plek wordt ook wel het snorkel- en duikparadijs genoemd. Iedere dag gaan er diverse bootjes richting Kalymnos. De schippers weten vaak precies op welke plek jij moet zijn voor een perfecte duiksessie. Op de boten zelf kun je meestal het materiaal huren. Wanneer je een dergelijke excursie boekt gaan er altijd gediplomeerde duikers mee om jou de mooiste plekjes rondom Kalymnos te laten zien. Verwacht niet alleen honderden verschillende soorten vissen, maar ook bijzondere grotten en rotsen. Kalymnos heeft zelfs het allereerste onderwaterpark van Griekenland! Het eiland heeft tevens een kilometerlange kustlijn dat speciaal voor scuba duiken wordt gebruikt, waardoor je er geen andere vorm van watersport tegen zult komen. Let wel op dat je hier altijd een duikbrevet voor nodig hebt.

Liefs Liv,

Het meisje van Rentvilla

Deel dit item