Excursies op Kos

Een vakantie is voor veel mensen geen geslaagde vakantie wanneer ze niet wat hebben gezien van de plek van bestemming. Neem bijvoorbeeld het heerlijke Kos: een prachtig eiland in de Egeïsche Zee dat zoveel magische pareltjes kent dat het jammer is om de hele vakantie op je strandbedje te liggen. Het leuke aan Kos is dat het zo dichtbij Turkije ligt. Wist je bijvoorbeeld dat je een excursie kunt maken naar Turkije? Zo pak je twee vliegen in één klap, hartstikke handig én leuk! Onze eerste tip op het gebied van excursies en bezienswaardigheden? Huur een auto en begin met rijden: je zult zien dat je genoeg te zien krijgt wanneer je per auto het eiland ontdekt.

Drie eilanden bezoeken

Een van de meest populaire excursies op Kos is de excursie waarbij je drie eilanden bezoekt per boot, namelijk Kalymnos, Platti en Pserimos. Je moet er rekening mee houden dat deze excursie een hele dag duurt. Eerst vaar je naar Platti waarbij je kunt genieten van een heerlijke lunch aan boord, daarna is het eiland Kalymnos aan de beurt. Hier kan je even rondlopen in de hoofdstad, een paar foto’s maken en een lekker kop koffie drinken. Tot slot ga je met de boot naar Pserimos en rond 18:00 uur ga je weer richting de hoofdstad van Kos. De richtprijs voor deze dagtour ligt rond de 40 euro en dat inclusief lunch en vervoer!

Bodrum excursie

Een andere populaire excursie is een dagtocht naar Bodrum in Turkije. Zorg ervoor dat je op een dinsdag of vrijdag gaat zodat je naar een van de bazaars of dagmarkten kunt waar je heerlijk kunt shoppen voor de kleinste prijzen. Wist je dat je al binnen 20 minuten op Turkse grond staat? De excursie kun je vrijwel overal op Kos boeken, dus er is genoeg aanbod. De haven van Bodrum beschikt over een aantal gezellige restaurantjes en café’s waar je een lekker hapje kunt eten na een dag shoppen. De boot wacht aan het eind van de dag op je om je weer mee terug te nemen naar je vakantiebestemming. Ideaal om zo twee landen te combineren in één vakantie.

Excursie naar Paradise Beach

Bij deze excursie kun je een roadtrip en een dagje strand met elkaar combineren: Paradise Beach wordt, zoals de naam al zegt, als een waar paradijsje en als een van de mooiste stranden van het eiland gezien. Deze excursie kun je natuurlijk zelf met de auto maken maar je kunt er ook voor kiezen om hem georganiseerd te doen. Je vertrekt dan meestal tegen een uurtje of negen in de ochtend om rond vier uur in de middag terug te keren. Deze excursie kost ongeveer vijftien euro, maar is iedere euro waard. Het uitzicht, het azuurblauwe water, het fijne zand; alsof je op een onbewoond eiland bent beland! Nog zin om in de avond weg te gaan? Boek er dan een excursie naar Zia achteraan. Je vertrekt rond zessen en bent rond tienen weer terug. Zia staat bekend als dé plek om een bijzondere zonsondergang te kijken!

Liefs Liv,

Het meisje van Rentvilla

Deel dit item