Familievakantie met een familie vakantiehuis in Spanje

Als ik kon toveren, toverde ik mezelf vandaag nog met mijn familie op een van de tropische stranden van Spanje. Neem me mee naar een vakantiewoning op Mallorca, een vakantiehuis op Ibiza, een villa op Menorca of naar een prachtige plek ergens in Andalusië. Want wat is er lekkerder dan even helemaal tot rust te komen in de Spaanse zon op een mooie plek? Ik kan vrij weinig verzinnen. Daarom heb ik een paar tips voor je op een rij gezet waarmee je samen met je familie ultiem kunt genieten tussen de palmbomen aan het Spaanse strand.

Ibiza: een kindvriendelijke bestemming

Veel mensen denken dat Ibiza alleen een feestbestemming is. Dat is helemaal niet waar: ook voor gezinnen met kinderen kun je er een fantastische tijd beleven. Er zijn namelijk diverse kindvriendelijke hotels met de nodige animatie, zwembaden en speeltuinen. Wat dacht je er van om met zijn allen naar een leuk waterpark te gaan? Aquapark Aguamar bij Platja d’en Bossa is hiervoor het ideale dagje weg. Ook zijn er verschillende kindvriendelijke stranden en badplaatsen te vinden waar je je kids met een gerust hart kunt laten spetteren in het water. Neem bijvoorbeeld het strand Talamanca, vlakbij Ibiza Stad: een prachtig stuk strand waar de kinderen heerlijk met een surfbord in de branding kunnen spelen.

Mallorca: vakantie met de hele familie

Een vakantiewoning op Mallorca huren met het hele gezin? Een hartstikke goed plan! Kies voor een villa vlakbij het strand, zodat zowel jij als de kinderen kunnen gaan en staan waar jullie willen. Ik vind het ideaal om vanaf mijn balkon een goed overzicht te hebben over een prachtig strand en waar ik tegelijkertijd goed kan ontspannen met een spannend boek. Op Mallorca is er voor ieder wat wils: voor een actieve dag kun je deelnemen aan mijn persoonlijke favoriet: een heuse jeepsafari! Vanuit El Arenal gaan er dagelijks diverse jeeps die jou en je hele gezin meeneemt door de ruige bergen van het zuidwesten van Mallorca. Vergeet je fototoestel niet, want de omgeving is er wonderschoon!

Ultiem vakantie vieren op Menorca

Hebben jullie echter meer interesse in een rustige vakantie? Kies dan voor het Spaanse eiland Menorca. Het is er net wat rustiger dan op Ibiza en Mallorca. Het liefst ga ik er in het voorjaar of najaar heen, zodat ik optimaal de nodige zonuren kan mee pakken. Het fijne aan Menorca is dat je er ook met hele kleine kinderen kunt genieten van een verdiende vakantie, omdat het op de meeste plekken heerlijk rustig is. In het noorden van Menorca kun je heel goed wandelen: het gebied is erg rotsachtig en heeft een aantal punten waar je een uitstekend uitzicht hebt over de blauwe zee. Ik verblijf echter altijd helemaal in het zuiden van het eiland, omdat daar de meeste gezelligheid is. Bruisende terrasjes waar je heerlijke Spaanse tapas kunt eten en lekkere verse sangria kunt drinken. Neem bijvoorbeeld het plaatsje Cala’n Bosch, een badplaats waar je zowel cultuur kunt snuiven, een frisse duik in het water kunt nemen én goed kunt eten. Wat wil een mens nog meer?

Ontdek Andalusië: écht Spaans genieten

Hoeveel ik ook van de Costa del Sol houd, ik kan oprecht zeggen dat ik de laatste jaren méér verliefd geworden ben op Andalusië, het gebied in Zuid-Spanje. De redenen zijn heel simpel: het échte Spaanse leven wordt in het zuiden van Spanje nog overduidelijk gevierd. De Costa del Sol is fantastisch, maar ook erg toeristisch. Natuurlijk vind je in steden als Cordoba en Malága ook het nodige toerisme, maar je kunt je aan het eind van de dag wel lekker terug trekken in je vakantiewoning of bungalow ergens aan het strand, weg uit de grote stad. Dát is wat ik zo fijn vind aan dit gebied: echt even weg zijn en optimaal vakantie vieren. Je hebt er bergen in het bijzondere natuurpark Sierra Nevada, maar je hebt er ook uitgestrekte plattelandgebieden waar je goed kunt roadtrippen met de auto. Je hebt er lange zandstranden en heldere wateren, maar je hebt er ook bruisende dorpjes en steden waar je uren kunt rond dwalen op zoek naar de geheimen van Andalusië. Rondlopen, nadenken, alles vastleggen op beeld en het liefst ook nog in mijn reisdagboek. Het mag wel duidelijk zijn dat ik niets liever doe dan per direct een vlucht boeken naar dit prachtige stuk aarde. Ik kan niet wachten om terug te gaan! Het liefst neem ik jou daar mee naar toe. Heb je je koffers al gepakt?

Liefs Liv
Het meisje van Rentvilla

Deel dit item