Festivals en theaters op Ibiza, Mallorca en Menorca

Jazz liefhebbers komen aan hun trekken tijdens een vakantie op Mallorca, terwijl Ibiza zorgt voor een warm nachtleven, zorgt Menorca weer voor theater en opera tijdens uw vakantieverblijf.

Het culturele leven op de Balearen heeft de schijn tegen, maar is niet beperkt tot cafés, clubs en religieuze feesten. Klassieke muziek, opera en theater zijn heel geliefd bij de inwoners, vooral op Mallorca en Menorca.
Theaters en operagebouwen treft men er in veel plaatsen. Het repertoire omvat vooral modern Spaans drama en er zijn regelmatig voorstellingen te zien van theater- en operagezelschappen uit het Spaanse vasteland, en uit andere landen.
De belangrijkste theaters zijn het Teatre Principal in Palma en het Teatre Principal de Mao op Menorca.
’s Zomers sluiten de theater en nemen theaterfestivals hun rol over. Dit zijn meestal internationale evenementen, waarbij bezoekers aan allerlei theaterworkshops kunnen deelnemen.
Ook liefhebbers van klassieke muziek vinden wel iets van hun gading op de eilanden. Musici en orkesten van wereldklasse treden geregeld op in de concertzalen, zoals het Auditorium de Palma de Mallorca.
Daarnaast worden er in het vakantieseizoen veel muziekfestivals en concerten georganiseerd. Op Menorca zijn er in het zomerseizoen drie grote zomerfestivals, in Mao, Ciutadella en Fornells. Festivals vinden tussen juni en september plaats en worden gehouden in concertzalen, theaters en kerken.
Tot de belangrijkste muziekevenementen op Mallorca behoren de klassiekemuziekfestivals in Palma en het Chopinfestival in Valldemossa. Andere evenementen zijn de internationale muziekfestivals in Deia en Pollenca.

Populaire muziek

Liefhebbers van jazz- en rockmuziek hebben op de Balearen geen reden tot klagen, vooral in het zomerseizoen niet. Regelmatig treden er bekende rockbands en popsterren op.
Ook zijn er veel plaatselijke festivals, zoals Rock ‘n’ Rostoll in Maria de la Salut op Mallorca. Ook in de steden als Palma vindt u tal van gelegenheden waar livemuziek wordt gebracht.
Sommige evenementen hebben een vaste plek op de culturele eilandkalender.

Een populair evenement op Mallorca is het internationale jazzfestival dat jaarlijks in mei en juni wordt gehouden in Cala d’Or. In Palma vindt van oktober tot december het Jazz Voyeur Festival plaats.

Een nachtleven op Ibiza

In het Guinness Book of Records staat Ibiza vermeld als de amusementsplek van de wereld. Dit komt ongetwijfeld door het grote aantal nachtclubs, bars en cafés waarmee dit eilandje onder een aantal populaire plaatsen is volgeplakt. Ibiza is zeker niet alleen maar feesten, informeer goed waar en wanneer en meer feestgangers zijn wanneer u uit bent naar rust.

Deel dit item