Grieks eiland Kos

[rcblock id=”18429″]

Het Griekse eiland Kos is een van de belangrijkste vakantieplekken van Griekenland. Een perfecte locatie voor een heerlijke vakantie.
Een rede waarom redelijk wat Nederlanders naar Kos op vakantie gaan is vanwege de fietsmogelijkheden op het eiland. Overal zijn er mogelijkheden tot de huur van een fiets. Doormiddel van de fiets als vervoersmiddel kan je goed het eiland verkennen.
Er zijn kant en klare fietsroutes maar het is natuurlijk veel leuker om zelf op pad te gaan en het eiland met de mooie natuur en leuke plaatsjes te verkennen. Wordt het u te warm op de fiets? Dan plonst u toch gewoon even heerlijk in de omringende Middellandse Zee!
Het weer is in de zomer maanden eigenlijk altijd uitstekend te noemen. Met een Middellands Zeeklimaat wat inhoud warme zonnige zomers en aangename winters is het hier goed scoren voor een fijne vakantie.

Kos Stad

Een van de leuke plaatsjes is Kos Stad. Een klein maar zeer gezellig plaatsje wat eigenlijk centraal om de haven ligt. Een leuk toeristisch plekje waar veel te zien is. Het in- en uitvaren van de bootjes.
Dit is vooral in de ochtend als je er vroeg bij bent een heerlijk plek. Je ziet dan echt het plaatsje ontwaken. De lokale mensen gaan aan het werk, vissers varen uit, mensen gaan aan de koffie met een krantje. Heel erg gemoedelijk en rustgevend om hier naar te kijken!
Tegen het eind van de middag wordt het steeds drukker met toerisme wat zich naar de plaatselijk terrasjes gaat begeven. Die hier heerlijk een verkoelend drankje komen nuttigen na een dagje strand of een leuke excursie.
Later op de avond komt het uitgaansleven opgang en worden de lokale kroegen omgetoverd tot gezellige dancings tot in de vroege uurtjes.

Tips

Probeer de massale hotelketens te vermijden. Wilt u echt van het Griekse genieten kies dan voor een eigen accommodatie in de vorm van een vakantiehuis op Kos bijvoorbeeld en eet bij de plaatselijke restaurants.
Bezoek het thermaal bad, heerlijk ontspannen en goed voor de huid. Bent u het eiland even zat? Neem een dag tripje naar Bodrum per boot naar het Turkse vasteland.

Wist u dat Kos het eiland van Hippokrates is, oftewel de grondlegger van de geneeskunde zoals wij die nu gewend zijn?
Kortom u bent hier in goeden handen..

Deel dit item