Inpakken voor de Griekse eilanden

Heerlijk, zo’n warme en zonnige vakantie op de Griekse eilanden! Met je backpack richting de Cycladen, op een boottripje naar Santorini, met je mooiste feestoutfit naar Kreta… Iedere vakantie naar Griekenland vergt de nodige voorbereiden, hoe je je eigen vakantie ook maar invult. De een is gek op een actieve vakantie, de ander houdt meer van een strandvakantie. Griekenland kent een paar prachtige eilanden waar je zowel goed kunt feesten als ideaal kunt wandelen en fietsen. Waar moet je eigenlijk opletten wanneer je naar Griekenland op vakantie gaat? We hebben een kleine paklijst voor je gemaakt voor diverse soorten vakantie zodat je zeker weet dat je niks vergeet. De eerste tip: neem een wereldstekker mee! Over het algemeen kan je de stopcontacten gewoon gebruiken met je eigen stekkers, maar in sommige gevallen is een wereldstekker noodzakelijk.

Actieve vakantie op de Griekse eilanden

Een actieve vakantie op de Griekse eilanden, dat klinkt voor velen als muziek in de oren. Lekker fietsen, wandelen en optimaal genieten. Tijdens dit soort vakanties is het handig om aan de volgende dingen te denken wanneer je gaat inpakken: sportieve kleding waar je goed in kunt bewegen, een EHBO pakketje, goede wandelschoenen, stevige sokken, pet of doekje voor op je hoofd, zonnebril, zonnebrand, aftersun, waterfles, extra oplader voor je smartphone, eventueel een kompas, regenkleding, trui, rugzakje, waterdicht kokertje of hoesje, reisgids, heuptas, fotocamera, blarenpleisters en muggencrème. Overige spullen zoals standaard reisproducten (kleding, schoenen, badkleding et cetera) kan natuur naar eigen keuze worden ingepakt.

Zonvakantie op de Griekse eilanden

Ga je heerlijk een weekje of lange luieren op de Griekse eilanden? Zorg dan in ieder geval voor meerdere items badkleding. Ook meerdere badhanddoeken kan in dit geval geen kwaad. Verder moet je absoluut letten op de volgende dingen: zonnebrandcrème, zonnebril(len), pet of doekje voor op hoofd, een paar goede boeken, opgeladen muziekspeler, opblaasbare strandbal of strandband, spelletjes, tijdschriften, aftersun, slippers, sandalen, luchtige kleding en avondkleding. Voor de rest kun je andere persoonlijke items meenemen waar je niet zonder kunt, de bovenstaande items zijn in ieder geval handig voor een geslaagde strandvakantie op de Griekse eilanden.


Feestvakantie op de Griekse eilanden

Een zomer lang feesten, hoe heerlijk is dat voor sommige vakantiegangers! De perfecte eilanden voor een flinke feestsessie zijn onder andere Rhodos, Kreta en Lesbos. Wat heb je eigenlijk allemaal nodig wanneer je voor een dergelijke vakantie kiest? Als eerste tip: genoeg keuze in feestkleding. Vrouwen kunnen een tiental jurkjes meenemen in de koffer die compleet kunnen worden gemaakt met mooie sieraden, tasjes en een paar pumps, mooie boho-sandaaltjes of fijne slippers. Mannen kunnen meerdere mooie bloesjes meenemen of voor een aantal kleurrijke shirts en hemden gaan. Neem tevens de nodige pijnstillers mee, want na een goed feestje op de Griekse eilanden (met lekkere ouzo!) is de kans groot dat je die nodig gaat hebben. Denk verder nog aan zonnebrand, after sun en meerdere badkleding: na een dagje feesten komt natuurlijk een stranddagje om even energie te tanken voor de volgende avond!

Deel dit item