Wat is voor jou vakantie?

Wat is vakantie (voor jouw)? Op vakantie gaan is nogal een breed begrip. Voor de één is op vakantie gaan rust zoeken onder de zon, voor een ander actief een nieuwe omgeving gaan verkennen en de ander wil juist weer, ik zou bijna willen zeggen, zo primitief mogelijk gaan bivakkeren in een tentje op de hei.

Op vakantie is voor mij luxe

Wanneer ik op vakantie ga wil ik het altijd beter hebben dan thuis. Dat wil zeggen ipv een appartement een vakantiehuis of villa, ipv een badkamer met douche een badkamer met douche, bubbelbad en sauna en ipv van mijn balkon een ruime tuin met zwembad.

Als ik een heel jaar weer hard gewerkt heb en ik mag er weer 2-3 weken tussen uit voor mijn vakantie wil ik niet onder een stukje zeil gaan liggen en al helemaal niet in een koud en/of regenachtig land. Geef mij maar de zon op een prachtige bestemming voorzien van al het gemak, ik heb tenslotte vakantie!
Persoonlijk ben ik zoals bovenstaand al geïntroduceerd meer van de luxe en het gemak.

Waar kies jij voor?

Kies jij voor een vakantie met helemaal niks hoeven en willen en plof je elke dag opnieuw neer op je strandbedje of handdoek op het strand. Turend naar de zee en zon, luisterend naar de golfslag aan het begin van het strand, waar de golven uitrollen en weer terugtrekken naar de grote blauwe zee.
Is dit jouw vakantie dan zijn landen als Portugal, Spanje en Griekenland wel iets voor jou.

Het kan ook zijn dat vakantie voor jouw meer avontuur en/of activiteiten moet bevatten. Wat dacht je van een vakantie met wandelingen door prachtige landschappen, langs kustplaatjes en velden van zonnebloemen.
Ook fietsend de omgeving verkennen is een mooie manier om jezelf op te laten nemen in de omgeving en je aan te kunnen passen aan een cultuur van dat land. Met de fiets op vakantie kom je toch net weer op andere plekken en ook zeker meer tussen de locals.
Misschien ben je wel meer fan van een cultuurvakantie en ben je graag in de buurt van verschillende steden om deze te bezoeken en haar oudheden te ontdekken? Europa is rijk aan prachtige steden.

WAT IS VAKANTIE?

Vakantie is afgeleid van het Latijnse woord vacatio, wat betekent, vrij zijn van verplichtingen (in een periode).
WANNEER SPREEK JE OVER VAKANTIE?

Je gaat op vakantie wanneer je verblijf, in niet eigen woning, minimaal bestaat uit een periode van vijf dagen en vier nachten achtereenvolgens. Een ‘weekend weg’ is dus feitelijk geen vakantie.

 

 

Deel dit item