Luxe vakantie op de Griekse eilanden

Stel je even voor: je nipt aan je smaakvolle aardbeicocktail, je ligt heerlijk in het Griekse zonnetje, je kijkt uit op een adembenemende kustlijn met azuurblauw water en fijn zandstrand en je hebt je favoriete boek bij je. Deze middag bij je vakantiehuis Griekenland neemt niemand je meer af! Het fijne aan dit hele verhaal is dat het werkelijkheid kan worden: ik doe niets liever in mijn vrije tijd dan villa’s Griekenland op het internet opzoeken waar ik eventueel volgende maand zou kunnen zitten. Een eigen huis met alles erop en eraan: een heerlijk zwembad, een mooi uitzicht, een luxe keuken, een grote badkamer met jacuzzi. Eens in de zoveel tijd mag je jezelf wel verwennen toch? En hoe kan dat beter dan een verdiende vakantie op de Griekse eilanden? Huur bijvoorbeeld een luxe vakantiehuis op Zakynthos of ga voor een vakantiewoning Griekenland op Kreta: het kan allemaal. Ga je mee?

Vakantiewoning Kalymnos

Optimaal relaxen doe ik op het Griekse eiland Kalymnos. Kalymnos is een eiland dat nog niet volledig bekend is onder het grote toerisme, maar waar wel genoeg te doen is. Ik ben bijvoorbeeld gek op rust en ontspanning maar vind het ook erg gezellig om af en toe mijn vakantiewoning te verlaten voor een hapje en een drankje in de stad. Dat kan op Kalymnos in de hoofdstad Pothia, een bruisende stad met bijzondere pastelkleurige neoklassieke gebouwen. Zorg ervoor dat je luxe vakantiehuis Griekenland in het zuidoosten ligt waar de fraaie Vathivallei ligt. De Vathivallei kent kleine kustplaatsjes, mooie dorpjes en verfijnde uitzichten. Kortom: een perfect dorp om te verblijven wanneer je op Kalymnos op vakantie bent. Heerlijk wakker worden bij je eigen zwembad, een frisse duik nemen en lekker lunchen om vervolgens het eiland te verkennen, heerlijk toch?

Villa Zakynthos

Het sprookjesachtige Zakynthos is een van mijn favoriete Griekse eilanden om te verblijven in een luxe vakantiewoning. Waarom? Heel simpel: Zakynthos is een van de weinige Griekse eilanden dat caribisch aandoet. De zee is er zó lichtblauw en de stranden zijn er zó wit dat je het idee hebt dat je op een eiland zoals Bali, Hawaï of de Malediven bent. Oftewel: een waar paradijs op aarde! Zakynthos kent een aantal hele bijzondere luxe vakantiewoningen waar je kunt leven als een god. Lekker luieren bij je eigen zwembad terwijl je af en toe een excursie of een activiteit onderneemt. Vanaf je villa lig je binnen no time in de zee, maak je prachtige strandwandelingen en zit je binnen een paar minuten op het terras van een echte Griekse taverna. Klinkt dat voor jou ook als vakantie in de oren? Boek dan vandaag nog je vakantiewoning op Zakynthos.

Vakantiehuis Lesbos

Het fraaie Lesbos is onderdeel van de Egeïsche eilanden en heeft van alles te bieden voor zowel de actieve als de ontspannen vakantieganger. Het is niet voor niets zo dat de Grieken zelf er ook naar op vakantie gaan! Huur bijvoorbeeld een luxe vakantiehuis op Lesbos in het kleurrijke dorp Agiasos, een heuvelachtige bestemming waar je op diverse plekken een fantastisch uitzicht hebt over de zee. Denk je even in dat je op een ligstoel op je eigen terras ligt terwijl de zon zachtjes aan het zakken is in de blauwe zee. Het kleurenpalet wat je voorgeschoteld krijgt heb je waarschijnlijk nog nooit gezien: van dieprood tot aan feloranje en van roze strepen tot aan lichtblauwe details. Je proost met je reisgenoot op wederom een hele fijne dag op Lesbos. Zo hoort een vakantie toch altijd te zijn?

Luxe woning Kreta

Natuurlijk mag Kreta niet ontbreken in dit lijstje met luxe vakantiewoningen. Kreta is namelijk een ontzettend divers eiland en beschikt zowel over appartementen als fraaie luxe villa’s met grote terrassen, tuinen en zwembaden. Daarnaast heeft het eiland echt voor iedere vakantieganger wat te bieden: lekker feesten doe je in Chersonissos, wandelen doe je bij de bijzondere Samariakloof en shoppen doe je in Chania. Huur een auto bij je luxe vakantiewoning Griekenland en maak een onvergetelijke roadtrip over het hele eiland. Tip: vergeet je fototoestel niet om de mensen thuis jaloers te kunnen maken! Na een activiteit, een middagje aan het strand of een andere leuke excursie is het heerlijk om nog even een frisse duik te maken in je eigen zwembad. In de avond kan je lekker dineren en borrelen bij een van de lokale taverna’s terwijl je geniet van een denderende zonsondergang. Zie jij jezelf al zitten?

Tot snel op de Griekse eilanden.

Liefs Liv

Het meisje van Rentvilla

Deel dit item