Naaktstranden op de Griekse eilanden

[rcblock id=”18429″]
In de Griekse Oudheid was het op een aantal plekken de norm: naakt zijn. Zo werd de Griekse god Zeus op een wel hele bijzondere manier geëerd: door naakt te sporten, ook in competitieverband. Met deze ‘open’ geschiedenis zou je denken dat de Grieken vandaag de dag ook niet heel moeilijk zouden doen over een beetje naakt. Dat is gelukkig ook niet zo: door de jaren heen zijn er een aantal prachtige stranden bijgekomen waar naakt recreëren toegestaan wordt. Griekenland heeft een kustlijn van meer dan 15.000 kilometer waar vandaag de dag enkele mooie stranden geschikt zijn voor naaktrecreatie. Hoewel dit er nog niet ontzettend veel zijn lijken het de afgelopen jaren steeds meer te worden en lijkt het steeds meer geaccepteerd te worden.

Populaire Griekse eilanden met prachtige stranden zijn: Corfu en Zakynthos

Overwinning

Hoewel het naakt zijn van oorsprong geen probleem leek te zijn op de Griekse eilanden, bleef het onderwerp toch aardig taboe tot op een aantal tientallen jaren geleden. Natuurlijk kwamen er in de hippieperiode in de jaren 60 en 70 een paar stranden en accommodaties bij, zoals op Paradise Beach op het eiland Mykonos in de Cycladen. Er volgden diverse protesten van burgers en geestelijken. Het goede nieuws voor de liefhebbers van naturistenstranden is het feit dat Griekenland vakanties de laatste jaren meer en meer interesse tonen in naturisme, een overwinning voor veel liefhebbers van zon, zee en strand én naakt zijn.

[rcblock id=”18124″]

Naaktstranden

Er zijn inmiddels dus een aardig aantal naaktstranden te vinden op de Griekse eilanden. Toch moet je wel weten waar deze stranden zich precies bevinden: naaktrecreatie in het openbaar is namelijk niet zomaar toegestaan. Op de wat rustigere eilanden, zoals veel eilanden in de Cycladen,  vind je echter vaak kleine baaien en strandjes beschut met rotsen en bomen waar het enigszins gedoogd wordt. De officiële naaktstranden worden overigens soms ook gecombineerd met plekken waar het toegestaan is om badkleding te dragen. Schrik dus niet wanneer je plots iemand in badpak voorbij ziet lopen.

Waar moet ik zijn?

Er zijn genoeg Griekse eilanden waar je terecht kunt wanneer je naakt wilt recreëren. Op de Cycladen zijn de meeste naaktstranden te vinden. Zo is het eiland Mykonos voor velen een paradijs op aarde wat betreft naturisme. Het strand Palanga is erg populair en geschikt voor naturisme. Een andere prachtige baai tussen de groene rotsen is Armeos Beach op het mooie Syros. Dit strand ligt aan de westkant van het eiland in de badplaats Galissas. Ook het populaire Kreta kent een paar fraaie nudistenstranden: bezoek het mooie Elounda, het groene Hersonissos of het prachtige strand bij Lake Kournas. Op het Griekse eiland Lesbos zijn ook een aantal mooie baaien te vinden. Neem bijvoorbeeld Eftalou, een lang zandstrand met bijzondere groene duinen.

Overzicht

Voor een uitgebreid overzicht van naaktstranden op de Griekse eilanden verwijzen we jullie graag door naar de Engelse website Cap’n Barefoot waar alle stranden voor naaktrecreatie uitgebreid beschreven staan. Je vindt hier stranden op de Cycladen, Kreta, de Dodecanese eilanden, de Egeïsche eilanden, de Ionische eilanden, de Sporaden, de Saronische eilanden, het vasteland van Griekenland en Cyprus. Zijn er plekken die er nog niet tussen staan maar die wel het bezoeken waard zijn? Laat het ons dan weten!

Liefs Liv,

Het meisje van Rentvilla

Deel dit item