Overwinteren op Malta

Al nagedacht over de winterperiode? Boek eens een vakantie naar de zon, als wij een suggestie mogen doen, kom naar het aangename Malta om daar te mogen “overwinteren”. Het is daar ’s winters goed vertoeven met genoeg lekkers en moois…spring mee in de ervaring:

Ik kijk glimlachend op het beeldscherm van mijn smartphone. Zojuist heb ik van familieleden een berichtje ontvangen met foto’s van een besneeuwd Nederlands landschap. Toegegeven: het ziet er prachtig uit, maar wanneer ik op kijk en de warme zon in mijn gezicht voel ben ik even heel erg tevreden dat ik deze winter er voor heb gekozen om dit koude seizoen in een warmer land door te brengen. Malta is de ideale bestemming om te overwinteren: het is eigenlijk helemaal niet ver van ons eigen land, maar toch ver genoeg om te kunnen genieten van een heerlijke temperatuur in de winter.

Een rustig verblijf

Ik durf zelfs te stellen dat de winter misschien wel mijn favoriete seizoen is om naar Malta af te reizen. Waarom? De temperaturen zijn aangenaam en het is er in deze tijd van het jaar ontzettend rustig. Malta staat (nog) niet op de kaart als overwinterplek. Mensen trekken eerder naar landen als Spanje, Portugal of de Canarische eilanden. De rust die ik op Malta vind is perfect om deze winter door te komen. Denk je het eens in: een vakantiehuis in the middle of nowhere, maar op prima afstand van bruisende centra. Dat wil toch iedereen?

Diverse vakantie

Vanuit mijn vakantiewoning op Malta ben ik vrij om te gaan en staan waar ik wil. Het liefst heb ik een afwisselende vakantie en dat kan heel erg goed in dit mooie land. Zo begin ik een dag het liefst met een bezoek aan één van de grote steden van Malta, zoals Valletta. Ook Birkirkara is een persoonlijke favoriet: ik kan hier uren rond struinen over de lokale markten en kom nooit terug in mijn vakantiehuis met lege handen. Vooral de zelfgemaakte kruiden en het fruit uit de tuinen van de dorpelingen zijn erg bij mij in trek. Ik neem ze mee naar de keuken van mijn vakantiewoning om zelf eens goed te experimenteren met de lokale delicatessen. Wist je dat het eten en drinken op Malta veel goedkoper is dan in Nederland? Ik houd veel van eten en ik houd van koopjes, dus die combinatie komt mij perfect uit!

Het mooiste gebied van Malta

Na een heerlijke shopsessie trakteer ik mezelf op een bezoekje aan misschien wel het meest prachtige gebied van heel Malta: Gozo. Misschien denk je in eerste instantie dat deze afgelegen plek ontzettend moeilijk bereikbaar is maar niets is minder waar. Ik werd meegenomen door een local die me met alle liefde de mooiste plekjes van dit eiland liet zien. De kleine baaien met witte stranden en blauwe zeeën zijn onvergetelijk. Voordat ik terug ga naar onze villa wil ik dan ook echt nog even met volle teugen genieten van deze heerlijke plek. Even echt wegdromen en weg zijn van alle drukte van de steden. Er zijn nog zoveel mooie plekken te ontdekken aan het eiland Malta.

Ga je in de winter met me mee op ontdekkingsreis over Malta?

Liefs Liv
Het meisje van Rentvilla

Deel dit item