Roadtrippen naar mooie plekken op Kos

De Griekse eilanden lenen zich perfect voor een goede roadtrip naar bijzondere plekken. Ieder jaar komen er duizenden toeristen richting Griekenland om de eilanden te ontdekken. Elk eiland heeft zijn eigen charme: zo is Kreta perfect voor een goed feestje, zijn de stranden op Zakynthos meer dan prachtig te noemen en is Kos ideaal voor… een roadtrip richting de hoogtepunten van het eiland! Kos is een van de meest populaire bestemmingen van heel Griekenland: veel mensen komen richting het eiland voor een welverdiende strandvakantie of fietsvakantie. Dat je er goed rond kunt kijken om nieuwe dingen te ontdekken is dan ook nieuw voor veel toeristen. We hebben een aantal hoogtepunten van het eiland voor je op een rij gezet zodat je precies weet waar je naar toe moet gaan op je roadtrip op Kos.

Met de auto naar Embros Therme

Op ongeveer vijftien minuten rijden van het bruisende Kos-Stad ligt Embros Therme, een thermale bron waar je absoluut geweest moet zijn wanneer je op Kos verblijft. Pak je huurauto en rij vanaf je vakantiehuis Griekenland richting de zuidoostelijke kust. Hier zul je versteld staan van deze prachtige natuurlijke bron: het water is er bijna 40 graden! Het thermale bad is een mengsel van water dat uit de rotsen komt (van maar liefst 50 graden) met het aanwezige zeewater, waardoor het heerlijk toeven is als pauze van een roadtrip. Het bad is gratis toegankelijk waardoor het aardig druk kan zijn. Tip: een bezoek aan Embros Therme is ideaal wanneer je er al een roadtrip op hebt zitten, ga dus niet midden op de dag maar juist aan het eind van de dag. Bij het bad is een gezellige taverna aanwezig voor de nodige versnaperingen.

[rcblock id=”18124″]

Bezoek bergdorp Zia

Het typische Griekse bergdorp Zia is vandaag de dag uitgegroeid tot een toeristische trekpleister. Toch vinden wij dat je dit dorpje absoluut moet bezoeken wanneer je op Kos bent. De omgeving onderweg naar Zia toe is adembenemend en ook het dorp zelf is erg bijzonder. In Zia kun je terecht voor allerlei overheerlijke lokale producten: er zijn diverse sfeervolle terrasjes te vinden waar je heel goed Grieks kunt eten. Ook vind je er verschillende boetiekjes en toeristenshops. Blijf vooral even zitten tot de zon ondergaat: volgens velen is Zia the place to be voor de mooiste zonsondergang van het eiland.

 

Zia

Rustig Limionas

Ben je onderweg en heb je zin in een mooi strandje waar voornamelijk alleen locals komen? Zet dan koers richting Limionas, een magische baai waar je amper toeristen vindt. De baai beschikt over twee kleine strandjes: een zandstrand en een kiezelstrand. Het turquoise water is zo blauw dat het je vrijwel direct aantrekt om een duik in te nemen. Het is hier heerlijk toeven: overdag kijk je uit op de vele vissersbootjes, lees je een boekje of neem je een frisse duik in de zee terwijl je in de avond bij een van de restaurantjes terecht kunt voor lekkere verse vis, een Grieks biertje en goed gezelschap. Genieten maar!

Liefs Liv,

Het meisje van Rentvilla

Deel dit item