Tips voor magische plekjes op Kos

Een magische plek helemaal voor jezelf? Veel Griekse eilanden zijn tegenwoordig in de zomermaanden behoorlijk druk. Dat is niet zo heel gek: in de zomer is het heerlijk toeven op een van de Griekse eilanden. Maar wat nou als je zin hebt in een rustige vakantie waar je kunt genieten van magische plekjes waarbij je niet continu andere toeristen tegenkomt? Onze tip: ga naar het te gekke Kos in het voorjaar of in het najaar. Zo vermijd je de grootste drukte en is de kans groot dat je een aantal hele mooie plekjes kunt ontdekken! We hebben een aantal magische plekjes op Kos voor je op een rij gezet. Veel plezier!

Je vakantie naar Kos >

Sta vroeg op

De eerste en misschien wel de belangrijkste tip wanneer je op Kos bent: sta vroeg op, het liefste net voor of rondom zonsopgang. Op dit tijdstip is het licht ontzettend mooi én kun je optimaal genieten van alle rust. Waar je dus ook verblijft op het eiland: sta minimaal één ochtend op om van een dergelijk rustmomentje te genieten. Het mooiste is natuurlijk wanneer je dichtbij het strand slaapt of wanneer je vakantiehuis op Kos hebt met een mooi uitzicht heeft over het strand, maar eigenlijk is bijna ieder uitzicht mooi in de ochtendzon.

Bezoek bergdorpen

Kos is een divers eiland en bestaat uit meer dan alleen bruisende steden en dorpen. Natuurliefhebbers zullen er bijvoorbeeld hun hart ophalen. Wanneer je er zeker van wilt zijn dat je magische plekken op rustige momenten kunt ontdekken is het een must go om de bergen in te gaan. Bezoek bijvoorbeeld de hoogste berg van het eiland: Dikeos van 846 meter hoog. Wandel even rond in het bergdorpje Zia voor je de wandelschoenen aantrekt om een van de vele wandelroutes op de berg te lopen. In het naseizoen zul je je hier even alleen op de wereld voelen! Ontdek de vele roofvogels, bekijk de zwavelpoelen en maak kennis met de vulkanische grond van het eiland.

Huur een fiets

Wat veel mensen niet weten is dat Kos een echt fietseiland is. Over het hele eiland vind je kwalitatieve fietspaden, óók dwars door de natuur. Het is dus zeker aan te raden om een fiets te huren wanneer je op Kos verblijft. Ook hierbij kun je ervoor kiezen om lekker vroeg in de ochtend te gaan, zodat je magische plekjes in alle rust kunt ontdekken. Wat dacht je bijvoorbeeld van Psalidi, ten oosten van Kos stad? De meeste zon-, zee- en strandtoeristen blijven hier weg omdat er voornamelijk kiezelstranden te vinden zijn. Ideaal voor een rustige fietstocht dus.

Rustige stranden bezoeken

Vermijd tot slot de drukke bekende stranden en kies voor een van de vele rustige stranden die vaak net zo mooi en soms zelfs mooier zijn. Een goed voorbeeld is het Lagades strand in het westen van Kos: een prachtige plek met wit zand, azuurblauw water, fraaie uitzichten en volledige rust. Het is hier zelfs in de drukke zomermaanden rustig! Ideaal dus voor een middagje zwemmen, zonnen en ontspannen.

 

Liefs Liv,

Het meisje van Rentvilla

 

Deel dit item