Top 5 snorkelplekken Europa

Voor een goede snorkelplek in Europa heb je het volgende nodig: helder water, mooie (onderwater)omgeving en vergeet nooit een veilig plekje.
Rotskusten en grindstranden zijn vaak het beste en het meest helder doordat daar geen zand wordt omgewoeld door het (wilde) water. Vaak is er bij zandstranden ook minder onderwater leven aanwezig. Zoek daarom altijd rotsen op of een combinatie van zandstrand met rotsen.
Maak van uw snorkelbestemming meteen een vakantiebestemming en bekijk de mooiste vakantiehuizen uit de omgeving.

Snorkelen op Corfu, Griekenland

Corfu bied genoeg variatie aan grindstranden en rotspartijen. Een absoluut nummer 1 in onze lijst voor wat betreft beste snorkelplekken van Europa. Een terecht winnaar met perfect watertemperaturen in het zomerseizoen!
Port Timone, Cape Arilla bij Afionas (westkust)
Paleokastritsa (westkust)
Issos Beach (zuidwestkust, zandstrand)
Agni (ooskust)
Kouloura (oostkust)

[rcblock id=”18160″]

Snorkelen op Corsica, Frankrijk

Corsica is een plek waar het snorkelen zeer populair is. Op Corsica zijn wat minder grindstranden aanwezig dan op Corfu, maar Corsica bied vele baaien en kleine strandjes aan waar het onderwaterleven meer dan de moeite waard is. De meeste mooie plekken bevinden zich aan het zuidelijk deel van het eiland, zowel west als oost.

Is het Palombaggia strand op Corsica een plek voor jou om te snorkelen?

Snorkelen in Kroatië

Kroatië staat bekend om zijn mooie snorkelplekken. Kroatië ligt aan de heldere Adriatische zee en heeft veel eilandjes en rotsen waar veel zichtbaar is voor vis- en onderwaterliefhebbers.

Snorkelen in Toscane, Italië

Italië biedt net zoals Kroatië veel mogelijkheden tot het snorkelen tussen de rotsen. Italië bezit ook een aantal kleine als grote eilanden waar het meer dan de moeite waard is.
Cala Violina
Punta Ala
Porto Santo Stefano (Monte Argentario)

Snorkelen in Zuidwest Ierland

Een land dat niet echt bekend staat om zijn snorkelmogelijkheden. Echter zijn hier zeker erg mooie plekken vindbaar. Het is van te voren even zoeken maar wij vonden dat dit land in deze lijst thuis hoorde. De Atlantische Oceaan staat niet direct bekend om zijn helderheid.
Ierland biedt veel rots plekken waar het goed snorkelen kan zijn. Bij Kilkee zijn er veel rotsen en wanneer het water zich hier terugtrekt, door het tij, blijft er veel water staan in holtes die aan de kust aanwezig zijn. Vaak erg mooi om in te springen en onderwater verder te gaan ontdekken naar deze natuurschoonheden.

Deel dit item