Twee keer mooie autoroutes op Lesbos

Met een huurauto alle verborgen plekken van een eiland ontdekken, hoe fantastisch klinkt dat? Griekse eilanden zijn perfect voor een avontuurlijke vakantie: huur een auto en bekijk een eiland eens van een andere kant! Natuurlijk is het heerlijk om alle dagen op het meest toeristische strand van het eiland te hangen, maar waarom geen onbekende strandjes ontdekken aan de andere kant van het eiland? We hebben een paar prachtige autoroutes op het Griekse eiland Lesbos voor je op een rij gezet.

Thermi – Mantamados – Skala Sykamias (51 km)

In het noordoosten van het eiland ligt het historische Thermi waar, zoals de naam al zegt, veel thermen te vinden zijn. Wanneer je helemaal tot rust gekomen bent in Thermi is deze plaats dan ook de perfecte plek om aan een avontuurlijke roadtrip te beginnen. Vanaf Thermi ga je de kustweg richting het noorden op. Na ongeveer negen kilometer kom je aan in Pyrgi Thermis, waar diverse mooie ruïnes van nederzettingen te bezoeken zijn. Vanuit daar rijd je zeven kilometer verder richting Mystegna waar je adembenemende uitzichten hebt over de magische kust. Vijf kilometer later kom je aan bij Skala Neon Kydonion, de haven van Nea Kydonia. Neem de tijd om hier even rond te lopen en om een lekkere Griekse koffie freddo te drinken. Vlakbij de haven ligt Xabella, een mooi strand met veel sfeervolle barretjes en restaurants. Na ongeveer 15 kilometer kom je bij de 37 kilometer aan in Mantamados, een bruisend stadje met het indrukwekkende klooster Taxiarches. Uiteindelijk vervolg je de weg naar Skala Sykamias, waar je na in totaal 51 kilometer aan komt. Het pittoreske vissersdorpje helemaal in het noorden van Lesbos is de perfecte bestemming om aan het eind van de roadtrip lekkere verse vis te eten.

Vanuit een gehuurd vakantiehuis op Lesbos kan je de leukste routes rijden over het eiland en zijn door een huurauto veel plekken die eerst onbereikbaar blijken toch bereikbaar.

Skala Eressos – Versteende woud – Sigri (27 km)

Een andere leuke route om binnen één dag met de auto te rijden is vanaf Skala Eressos via het Versteende Woud naar Sigri. Via prachtige routes door de bergen vanaf Skala Eressos richting het Versteende Woud kom je door middel van bordjes en wegbewijzering langs een bijzonder klooster op een hoge berg bij Ypsilou. Vlak hierna zie je verschillende borden die leiden naar het Versteende woud, een nationaal park van Lesbos. Voor een paar euro kun je het park betreden, wat absoluut meer dan de moeite en het geld waard is. Je kunt er, zoals de naam al zegt, een bijzonder wereldwonder bekijken namelijk tientallen versteende bomen. Op slechts één andere plek in de wereld, namelijk in Arizona in Amerika, kun je dit verschijnsel bekijken. Je kunt hier een hele middag rondlopen om dit speciale natuurverschijnsel te ontdekken. Een aantal kilometer verderop helemaal in het westen van Lesbos ligt de havenplaats Sigri. Het dorp is zich langzaam maar zeker aan het ontwikkelen tot een toeristenbadplaats, maar vandaag de dag kun je er nog terecht zonder last te hebben van grote drukte. Om de dag succesvol af te sluiten zijn er hier talloze gezellige taverna’s waar je kunt genieten van de echte Griekse keuken.

Liefs Liv,

Het meisje van Rentvilla

Deel dit item