Vakantie Griekse eilanden

[rcblock id=”18429″]

Op vakantie naar Griekenland. Maar naar welk Griekse eiland kunt u het beste gaan? Lees hier kort wat verschillen en huur je vakantiehuis op een van de eilanden. Op het eerste gezicht lijken de honderden eilanden, verspreid over de zeeën rond Griekenland, sterk op elkaar met hun terrasgewijs aangelegde akkers, olijfboomgaarden, wijngaarden en dorre geitenweiden, maar elk bezit zijn eigen karakter. Deze prachtige goudomrande eilanden met hun vakantiehuizen, weelderige resorts en toevluchtsoorden voor kunstenaars, tempels en hellingen vol wilde bloemen, bieden alle soorten vakanties.

Maak kennis met de zes eilandengroepen en Kreta, het grootste eiland.

De Ionische eilanden

 • Prachtige landschappen
 • Levendige plekken en uitgaansbuurten
 • De Venetiaanse architectuur op Corfu

Het is niet vreemd dat deze eilanden met hun gouden zand, groene heuvels en heldere blauw water in het oog springen. Beleef de mythe op het ruige eiland van Odysseus, Ithaka, maak een boottochtje rond de prachtige Blauwe Grotten van Zakynthos of bezoek de onderaardse grotten van het bergachtige Kefalonia, het eiland dat beroemd is vanwege Kapitein Corelli’s Mandolin.
Corfu biedt brede stranden, een levendig nachtleven en elegante cafés te midden van de Venetiaanse architectuur van Corfu-Stad. Het nabije, kleine Paxos is een paradijs van rust en leuke dorpjes, terwijl Lefkas beschutte baaien vol windsurfers biedt.

De Argo-Saronische eilanden

 • Chique havenplaatsen
 • De verlaten schoonheid van Kythira
 • Dagtochten naar Athene

De rotsachtige Argo-Saronische eilanden bezaten ooit enkele van de rijkste zeehavens van de Griekse wateren, en de havens van Aigina, Poros en het autovrije Ydra worden nog altijd omzoomd door neoclassicistische herenhuizen.
Kythira ligt ver in het zuiden, vlak bij de punt van de Peloponnesos. Zijn verlaten stranden, ruige kust en slaperige heuveldorpjes zijn een welkome afwisseling van de drukte. Door de nabijheid van het vasteland en regelmatig varende veerverbindingen liggen attracties als de Akropolis van Athene niet ver weg.

De Sporaden en Evvoia

 • Eersteklas strandleven
 • Tradities op Skyros
 • Ongerept achterland van Evvoia

De populaire eilanden Skiathos en Skopelos trekken met hun eindeloze sprankelende baaien, kristalheldere water en kleurrijke havens vol chique jachten veel bezoekers aan. Watersporten, botenverhuur en talloze taveernes en bars zijn hier in trek.
Het eenzame Skyros is een bij kunstenaars geliefd dorp met traditionele klederdracht, ouderwetse dorpen en kuddes wilde pony’s, terwijl Evvoia een verlaten kust en een wilde bergachtige natuur bezit.

[rcblock id=”18124″]

De Noordoostelijke Egeïsche eilanden

 • Rustige stranden
 • Antieke en middeleeuwse bezienswaardigheden
 • Het oosterse Lesbos

Deze groep eilanden, die verrassend weinig door het toerisme zijn aangetast, zijn rijk bezaaid met oudheidkundige trekpleisters, natuurschoon en mooie stranden. Kies uit de mastiekdorpen en het Byzantijnse klooster Nea Moni op Chios, antieke tempels, bossen en watervallen op Samothraki, de rotsachtige kust van Ikaria, en de valleien of leuke dorpjes op Thasos en wijnproeven op Samos.
Lesbos doet met zijn Osmaanse koepels en levendige bazaar oosters aan. Neem een duik in een natuurlijke warme bron.

De Dodekanesos

 • Ideaal voor eilandhoppers
 • Johannesklooster
 • Zon, strand en attracties op Rhodos

De snikhete Dodekanesos, de warmste van alle eilanden, zijn vanwege hun gevarieerdheid en ligging ten opzichte van elkaar ideaal voor een gecombineerd bezoek.
Vaar met de veerboot van het grote eiland Kos naar Patmos, het Jeruzalem van de Egeïsche Zee, met het 11de-eeuwse Johannesklooster. Daarna naar de rustgevende stipjes op de kaart als Lipsi, Symi en Tilos. Er is zelfs een borrelende vulkanische krater op Nisyros.
Rhodos is de moeite waard door attracties als de akropolis van Lindos en het Paleis van de Grootmeesters in de oude stad van Rhodos. Naast historie biedt Rhodos mooie stranden, een leuk nachtleven en 300 zonnige dagen per jaar.

De Cycladen

 • Mooie heuveldorpjes
 • Chique bars en nachtclubs
 • Antieke tempels op Delos

De Cycladen, een vulkanische archipel met grootse horizonten en witgekalkte dorpen met windmolens en kerken met blauwe koepels, zijn het archetype van het ideale Griekse eiland. Verfijnde hedonisten bezoeken se stijlvolle accommodaties en nachtclubs van Mykonos, Amorgos en Santorini met zijn vulkanische caldera, terwijl natuurliefhebbers op Naxos wandelen en bij Paros snorkelen.
Het piepkleine, centrale Delos is een van de belangrijkste archeologische attracties van Griekenland en een groot openluchtmuseum.

Kreta

 • Lentebloemen en wildernis
 • Minosche paleizen
 • De Samariakloof

Kreta, het grootse eiland van Griekenland, biedt een rijkdom aan stranden en natuurschoon – in de lente zijn de heuvels gevuld met wilde bloemen en vogelzang- en goede voorzieningen.
Oudheden als de Minoische paleizen van Knossos en Phaestos wachten op een bezoek, evenals de havensteden en musea.
De Samariakloof is een van de topattracties van Kreta. Wandelaars zullen de lange route en het prachtige berglandschap waarderen.

Een van de aantrekkelijke punten van de Griekse eilanden is de grote diversiteit aan bezienswaardigheden en activiteiten die ze te bieden hebben. Het kiezen van het geschikte eiland voor het soort vakantie dat u wilt – actief, cultureel of lui – kan echter een lastige beslissing zijn.
Kies je vakantiehuis in Griekenland en boek een heerlijk verblijf op een van de eilanden vol van zon.

Deel dit item