Vakantie op Gozo, het zusje van Malta

Bij niet veel mensen bekend in het vakantie eiland Gozo. Onderdeel van de Malta eilandengroep en hiermee het kleine zusje van het bekende Malta.
Er is wel degelijk een enorm verschil tussen het huren van een vakantiehuis op Gozo of het huren van een vakantiewoning op Malta. Malta is het drukkere en populaire eiland met in het hoogseizoen veel meer toeristen dan op het eiland Gozo. Op Gozo gaat het leven heel gemoedelijk en anders dan op Malta. Gozo staat voor rust en genot!

Mysterieus Gozo

Wanneer je naar Gozo op vakantie gaat en je kiest voor het vliegtuig dan land je op Malta en ga je met de veerdienst door de warme wind naar het naast gelegen eiland Gozo. Wil je meer spektakel kies dan de mogelijkheid en het gebruik van een watervliegtuig. Als je eenmaal op Gozo bent valt je direct de stilte op, nauwelijks bevolking en veel leegstaande huizen. Ongeveer dertig procent van de huizen staan hier leeg. Een mysterieus gevoel kan dit soms geven.
Op Gozo staan de mysterieuze tempels van Ggantija. Misschien niet voor ieder even bekend maar dit is het werelds oudste stenenbouwwerk. Meer dan 5000 jaren aan geschiedenis, tijdens zonsondergangen op Gozo is dit de plek voor mooie foto´s en momenten in een mysterieuze sfeer.

Verschillen

Gozo is vele malen groener dan Malta. Op dagen dat het hier niet te heet is is het hier leuk fietsen. Er zijn inmiddels al twee mooi bewijzerde fiets routes uitgezet. De oudere zus van de eilandengroep Malta heeft meer uitgaansgebieden, meer leven en dus meer drukte.
Gozo heeft meer natuurlijke elementen zoals steile kliffen en mooie verlaten baaien. Baaien waar je vaak moeilijk bij kunt komen maar als je er bent weet je waarom je al die moeite deed. Malta heeft meer baaien die echt voor het toerisme zijn zoals het strand van Golden Bay.

De mensen op Gozo zijn heel erg met elkaar vertrouwd, zo sluit niemand hier zijn huis af of word de auto of fiets niet afgesloten. Diefstal komt hier bijna nooit voor. Of het geloof op het eiland wat hiermee te maken heeft? Volgens sommige wel, het katholieke geloof is hier nog zeer sterk en verbonden.

Deel dit item