Vakantie op de Griekse eilanden

Rondreizen door Griekenland, van eiland naar eiland met de boot, verschillende plekken ontdekken, overal ander eten proeven en iedere ochtend ergens anders wakker worden: dat is wat ik het liefste doe. De Griekse eilanden zoals Corfu, Lesbos, Samos en Kreta lenen zich perfect voor een dergelijke vakantie. Van Lefkas naar Rhodos en van Zakynthos naar Santorini: het enige wat je nodig hebt is een gevulde koffer en een goed humeur. Vakantie op de Griekse eilanden, here we come!

Van Corfu tot aan Zakynthos

De laatste jaren ben ik op meerdere Griekse eilanden geweest en kan ik absoluut niet kiezen welk Grieks eiland mijn voorkeur heeft. Natuurlijk zijn er plekken die ik mooier vind dan andere plekken, maar ieder eiland heeft iets eigens. Ik kan het dan ook alleen maar aanraden om zoveel mogelijk Griekse eilanden zelf te ontdekken. Neem bijvoorbeeld het bijzondere Zakynthos waar je iedere dag je ogen uitkijkt. Vooral de kustlijn van dit prachtige eiland is de moeite waard om eens te gaan. Zakynthos staat bekend om haar speciale blauwe grotten, grotten waar door de weerkaatsing van het licht een hele mooie blauwe glauw in het water te zien is. Deze grotten zijn onder andere te vinden in Agios Nikolaos en ik zorg er altijd voor dat mijn vakantiehuis Griekenland daar in de buurt te vinden is. Waarom? Heel simpel: in de hele vroege ochtend is deze blauwe kleur op haar mooist én dan is het het minst druk wat betreft mensen. In je eentje wakker worden op deze sprookjesachtige plek is absoluut een ding wat op je bucket list moet staan! Over blauw water gesproken: ken je het Griekse eiland Corfu al? Ten westen van het vasteland vind je dit fraaie eiland wat voornamelijk bekend staat om haar adembenemende wateren om te snorkelen en te duiken. Het zeewater is er zo helderblauw dat je er uren kunt zwemmen, varen, ontdekken, snorkelen en bekijken. Een vakantie aan de kustlijn van Corfu is een grote belevenis waarbij je iedere dag wel wat nieuws in de natuur kunt ontdekken. Ik ben gek op het Korissionmeer, een stuk water dat door middel van een klein stroompje verbonden is met de zee. Mijn villa Griekenland heb ik vaak bij dit natuurgebied in de buurt om optimaal te kunnen genieten van al het groen en al het leven wat Corfu te bieden heeft.

Corfu stad

Kefalonia, Kos en Kreta

Ook ben ik gek op het vruchtbare eiland Kefalonia. De eerste keer dat ik daar kwam was ik overdonderd door de heerlijke wijnen die ze er produceren. Kefalonia is een echt wijneiland: waar je ook bent, slaapt of rond rijdt, je ziet overal grote wijnboerderijen en wijnvelden. Ook staat het eiland bekend om de lekkere witte kaas Myrzithra en de mierzoete maar smaakvolle honing. Moet je voorstellen: je zit op het terras van een wijnboerderij met een lekker glas frisse witte wijn in je hand, een zonnetje op je gezicht, een prachtig uitzicht over het groen en een plankje met lekkere Griekse delicatessen… Dan wil je toch nooit meer weg? Een totaal ander eiland is Kos, waar ik eigenlijk net zo graag kom. Kos ontdekken doe ik het liefst per fiets, niet alleen omdat dit de beste manier is om de omgeving zo goed mogelijk te bekijken maar ook om een beetje beweging te krijgen. Dat Griekse eten en drinken (vooral de wijnen!) zijn heerlijk maar een beetje beweging kan absoluut geen kwaad. In mijn vakantiewoning op Kos probeer ik altijd zo vroeg mogelijk op te staan. Het licht van de opkomende zon boven de kust is zo bijzonder in combinatie met de oorverdovende stilte op dat soort vroege momenten. Ik zorg er altijd voor dat ik mijn fotocamera paraat heb om de mooiste plaatjes van de natuur te kunnen schieten. Deze rust probeer ik op het eiland Kreta juist een beetje te vermijden: dit eiland staat bekend om haar sfeervolle taverna’s, het bruisende uitgaansleven en de leukste restaurants. Cocktails drinken, flaneren op de boulevard, winkelen langs het strand, in de zon liggen en af en toe een duik nemen; dat is wat ik het liefste doe op Kreta. Mijn vakantiehuis Griekenland op Kreta boek ik altijd zo dicht mogelijk bij de kust, zodat ik optimaal kan genieten van een welverdiende zon-, zee- en strandvakantie. De laguna bij Balos Beach is een van mijn favoriete plekken: hier komt de gezellige drukte samen met een prachtig natuurlandschap. Het lijkt er bijna Caribisch, zo wit zijn de stranden en zo blauw is het water.

Santorini en Samos

Bij mijn favorieten hoort ook zeker Santorini: dit prachtige en vooral bijzondere Griekse eiland steelt ieder jaar weer de harten van vele toeristen. Of het nou de mooie witte huisjes op de heuvel zijn, de intens blauwe zee, de prachtige rotsen, de aardige mensen of het heerlijke eten… Ik ben verliefd geworden op Santorini. Een vakantiewoning op Santorini in de ruige heuvels van dit eiland biedt je vaak een magisch uitzicht over het eiland of over de kustlijn. Voor een ander mooi uitzicht is het aan te raden om te wandelen richting het bergdorp Oia. Bekijk vanaf hier de fraaie zonsondergang terwijl je geniet van een heerlijk wijntje en een paar Griekse mezedes. Wedden dat je weer terug wilt naar dit eiland wanneer je er eenmaal bent geweest? Om mijn culturele en historische zelf te pleasen reis ik graag af naar het schitterende Samos. Op dit eiland zijn tientallen oude kloosters te bezoeken en te bekijken. Ieder klooster is weer anders en het bezoeken waard. Mijn favoriet is zonder twijfel Timiou Stavrou klooster wat bij het dorp Mavatzrei gevestigd is. Hier vind je namelijk niet alleen een groot bijzonder klooster maar ook een prachtige omgeving rondom het gebouw. Het dorp staat namelijk bekend om de wijnbouw en zo ook de heerlijke wijnen! Het is een hele sfeervolle plek om na een dag vol cultuur en historie bij te komen met een lekker Grieks wijntje.

 

Heb je je spullen al gepakt? Tot gauw op de Griekse eilanden!

Liefs Liv, het meisje van Rentvilla.

Deel dit item