Vijf dingen die je niet wilt met een vakantiehuis

Dit zijn de grootste ergernissen onder het vakantiehuis hurende publiek. Uiteraard hopen wij dat u nooit één van deze naren ervaringen of ‘angsten’ heeft gehad. Dit is dan ook één van de redenen dat wij van Rentvilla.nl hebben gekozen voor een selectief aanbod vakantiehuizen van erkende vakantiehuisaanbieders. Zodat u er zeker van bent dat u een zorgeloze vakantie tegemoet gaat, waarbij genot en rust hoog in het vaandel staan.

Vakantiehuis niet schoon

Dit is de grootste ergernis, een vakantiehuis dat niet schoon is. Kunt u zich het voorstellen? U komt aan op uw bestemming en gaat het vakantiehuis binnen en u merkt al snel rommel en niet schone kamers op. Een enorm slecht visitekaartje voor de vakantiewoning en een ergernis voor u. Gewoon vies!

Vakantiehuis anders dan verkregen info

Er wordt gesproken over een riante badkamer met bubbelbad en massage opties, terwijl in werkelijkheid er slechts een “douche(je)” aanwezig is. Of nog erger er blijkt dat na aankomst geen zwembad aanwezig is. Het overkwam een Engelsman die een vakantie villa huurde in Italië in 2014.

Vakantiehuis op andere locatie dan verkregen info

In de tekst en op de foto’s is het duidelijk dat het vakantiehuis zeezicht heeft. In werkelijkheid is er geen zee te bezichtigen vanuit het huisje. Ook een voorkomende ergernis is over de afstand tot het strand. Vaak wordt er wel gesproken over loopafstand van de zee, terwijl het in werkelijkheid een wandeltocht blijkt te zijn van een uur. Tip: Gebruik voor uw boeking Google Maps.

Defecte apparatuur

Na een heerlijk diner laat de vaatwasser het afweten of na een dagje strand wilt u zich ‘thuis’ afspoelen en u heeft geen warmwater door een defecte geiser/CV. Tijdens uw vakantieverblijf wilt u natuurlijk niet onverwachts moeten gaan afwassen en juist wel gebruik kunnen maken van werkende veilige apparatuur.

Nachtelijke herrie

Uw gehuurde vakantiehuis kan prachtige rustig liggen tussen de heuvels met zee op een kronkelende rivier. Alleen de horecagelegenheid om de hoek heeft een nachtvergunning en daar heeft u ’s nachts last van. Of het huis bevindt zich langs een route met veel nachtelijke activiteiten (drukke snelweg, treinrails). Het is daarom belangrijk om vooraf te weten waar het vakantiehuis ligt ten opzichte van overige gebouwen en wegen. Google Maps is hierbij een handig hulpmiddel.

Ruim 40 % over de totale vakantiesector, dus niet alleen over de vakantiehuizen, heeft weleens een mislukte vakantie gehad. Waarbij de reis zelf of de accommodaties de oorzaak was. Bekijk de door ons samengestelde aanbod vakantiehuizen die garant staan voor een heerlijke vakantie. En ondanks de vakantie is tegenwoordig ook de afwezigheid van internet een probleem voor de huurders.

Grappige voorkomende (algemene) vakantieklachten:

Een leuke aanvulling op bovenstaande berichtgeving nog een paar bizarre (algemene) vakantieklachten. Via reisorganisaties kunnen mensen reacties achterlaten met hun frustraties. Wat ons betreft de top drie:

  1. Zand is ook zo vreselijk
    Zucht, al dat zand op het strand. Het strand was te zanderig. We moesten alles opruimen toen we in de onze kamer terugkwamen.
  2. Vissen in het water, dat kan toch niet?
    Onbegrijpelijk, er zaten gewoon vissen in het water. Niemand had ons gewaarschuwd dat er vissen in het water zouden zitten. De kinderen waren bang.
  3. ‘Onthutst’ door pikant eten
    Tijdens mijn vakantie in Goa in India, was ik onthutst toen bleek dat haast elk restaurant curryschotels serveerde. Ik hou niet van pikant eten.

Deel dit item