Vijf keer groenste eilanden van Griekenland

Mensen kijken me altijd een beetje gek aan wanneer ik ze vertel dat ik niet alleen naar Griekenland ga voor de witte stranden en het blauwe water, maar ook voor de meest groene plekken. De Griekse eilanden staan natuurlijk over het algemeen niet bekend om hun prachtige groene natuur. Toch zijn er enkele eilanden waar je absoluut kunt genieten van een heel mooi stuk aarde vol met bomen, begroeiing en vruchtbare grond. Tel daar nog eens die bijzondere stranden en azuurblauwe wateren bij op en je hebt een fantastische veelzijdige vakantiebestemming. De meeste groene eilanden vind je in de Ionische eilandengroep. Ik neem je mee naar vijf van mijn favoriete groene Griekse eilanden.

Corfu

Corfu wordt ook wel het Groene Eiland van Griekenland genoemd. De naam zegt al genoeg: het is een van de groenere eilanden van het hele land. Je ziet het al goed wanneer je boven het eiland vliegt: ten opzichte van andere rotsachtige eilanden zie je hier alleen maar begroeiing. Je vindt hier ontzettend veel cipressen en olijfbomen, maar ook velden vol met de meest kleurrijke bloemen. Er is natuurlijk wel een reden waarom Corfu zo groen is: door de ligging van het eiland ligt Corfu net in een luchtstroom waar in de winter veel regen valt. In de zomer is het er echter ontzettend zonnig, waardoor de grond genoeg kans krijgt om zich te ontwikkelen.

Bekijk de prachtige vakantiehuizen van Corfu

Kefalonia

Het Griekse eiland Kefalonia heeft ook een bijnaam wat met de natuur te maken heeft: het Konijneneiland. Omdat Kefalonia zo vruchtbaar is groeit er veel natuur. In deze natuur hoppen ontzettend veel konijnen rond. Kefalonia is een vakantiebestemming waar je naar toe gaat wanneer je meer wilt dan alleen een zon-, zee- en strandvakantie. Het is de ideale plek om lange wandelingen door een divers natuurgebied te maken. Ook zijn er prachtige grotten te vinden die zeker een bezoek waard zijn.

Ga naar de vakantiewoningen van Kefalonia

Kefalonia

Zakynthos

Zakynthos is een van de meest veelzijdige eilanden van dit rijtje. Het eiland heeft namelijk veel te bieden, daarom vind je hier ook verschillende vakantiegangers. De natuur is er bijzonder: van groene valleien tot aan ruige rotsen. Zakynthos is dan ook het juiste eiland voor mensen die zowel van bijzondere uitzichten houden als van dicht begroeide bossen. In de volksmond wordt het eiland ook wel de bloem van het oosten genoemd.

Villa huren op Zakynthos 

Zakynthos

Samos

In het oosten van de Egeïsche zee vind je het eiland Samos, een van de groenste eilanden in dat gebied. Natuurliefhebbers zullen hier hun hart ophalen: het eiland is perfect om te wandelen, fietsen, duiken of om andere activiteiten te ondernemen. Het is er letterlijk té mooi om binnen te blijven! Omdat Samos zo vruchtbaar is vind je zelfs rondom de bruisende dorpen en stadjes de meest natuurrijke gebieden. Waar je ook bent op het eiland, je bent overal binnen korte tijd omgeven door groen. Hoe fijn is dat?

Kies je vakantiehuis op Samos deze zomer 

Samos

Lefkas

Lefkas herken je aan de witte stranden en het groene binnenland. Dit maakt het eiland perfect voor mensen die een gevarieerde vakantie willen hebben. In de ochtend zonnen, zwemmen en van de zon genieten? Dat kan! In de middag met de auto erop uit om het groene binnenland te ontdekken? Ook dat kan! Dit maakt een vakantie op Lefkas een hele diverse waarbij je altijd wat te doen of te zien hebt. Tip: Bezoek de watervallen van Nidri, een prachtig natuurgebied met een heel mooi wit strand.

Ontdek je vakantie naar Lefkas 

Liefs Liv,

Het meisje van Rentvilla

Deel dit item