Wandelen op Thassos

Is een ontspannen vakantie op de Griekse eilanden niets voor jou? Wil je liever je stevige stappers aantrekken voor een fikse wandeltocht? Griekenland is het perfecte land voor dergelijke actieve vakanties: je kunt op diverse eilanden úren wandelen en continu versteld staan van alles om je heen. Het meest noordelijke eiland van Griekenland, Thassos, is een waar paradijs voor een ieder die van wandelen houdt. Het is er ontzettend groen, wat betreft toerisme kleinschalig en je vindt er veel traditionele Griekse dorpjes. Oftewel: je kijkt er ongetwijfeld je ogen uit! We hebben de mooiste plekken om te wandelen op Thassos voor je op een rij gezet. Zo weet je precies waar je moet zijn wanneer je op dit bijzondere stukje aarde verblijft!

Skala Potamias

In het oosten van het eiland vind je het vissersplaatsje Skala Potamias, een gezellig dorp waar het heerlijk toeven is. Je kunt er genieten van een prachtig wit strand, ook wel de Golden Beach genoemd.

Voor een flinke wandelsessie is het echter aan te raden om rondom de Ypsarion te wandelen, de hoogste berg van Thassos. Met maar liefst een hoogte van 1200 meter vind je hier diverse indrukwekkende wandelroutes op diverse hoogtes, startend vanuit het dorp. Ga voor de eenvoudige route en geniet van een bijzondere flora en fauna en mooie uitzichten. Liever wat meer uitdaging? Kies dan voor een meer pittige (georganiseerde) wandeltocht met of zonder gids richting de top van de berg. Wat je daar aantreft is niet te omschrijven in woorden: het uitzicht is zó magisch dat je deze echt zelf eens meegemaakt moet hebben. Houd er rekening mee dat de wandelpaden niet enorm eenvoudig zijn, enige ervaring is dus absoluut vereist voor het beklimmen van de top.

Ringweg op Thassos

Als je wilt kun je het hele eiland rond rijden over de grote ringweg van ongeveer 100 kilometer lang. Zorg ervoor dat je in het oosten van het eiland een extra stop maakt om een mooie wandeling te maken. In dit deel van Thassos vind je de meeste groene natuur, enkele prachtige vergezichten en zeer bijzondere wandelroutes. Het sfeervolle dorpje Skala Rachoni is bijvoorbeeld meer dan de moeite waard om te bezoeken én te bewandelen. Hoewel het officieel een kleine stad is heb je hier meer het idee dat je midden in de natuur bent.

De grote velden vol fruitbomen, de sprookjesachtige groene vlaktes en het zicht op de kleurrijke kust is eigenlijk alles wat je nodig hebt om te bekijken in Skala Rachoni. Ook het dorp Kasavitis is erg leuk om te wandelen, zowel in als rondom het dorp. Kasavitis is van oorsprong een oud Middeleeuws dorp en het grappige is dat het dorp vandaag de dag nog steeds in deze staat te bekijken is. Heel interessant dus als afwisseling van alle wandelingen door de groene natuur van Thassos! Zoals we altijd tippen: vergeet vooral je fotocamera niet: Thassos is te mooi om niet op de foto te zetten. Hier wil je nog dagen van gaan genieten!

Liefs Liv,

Het meisje van Rentvilla

Deel dit item