Wat te doen op Lesbos?

Staat het heerlijke Lesbos de komende zomervakantie voor jou op de planning? Goede keuze: Lesbos is een veelzijdig eiland in Griekenland waar genoeg te doen is voor diverse soorten vakantiegangers. Wist je dat het eiland uit twee delen bestaat? Het zuiden is groen en vruchtbaar: je zult versteld staan van de kleurrijke flora en fauna die je er tegenkomt. Het noorden is echter een stuk ruiger en bestaat voornamelijk uit onvruchtbare grond, indrukwekkende kliffen en hoge rotsen. Op beide delen van Lesbos is van alles te bekijken en te beleven. Ik neem je mee naar een aantal onvergetelijke activiteiten op Lesbos en daarna naar wat verschillende accommodaties van het eiland;)

Versteend woud bij Sigri

Wanneer je op Lesbos vertoeft mag een bezoek aan het versteende woud bij het plaatsje Sigri niet ontbreken. Dit woud is een van dé hoogtepunten van het hele eiland! Dat is niet zo heel gek: een flinke wandeling door het woud laat je meenemen naar een totaal andere wereld. Het ooit zo tropische bos is jaren geleden versteend door een vulkaanuitbarsting. Je vindt er naast versteende bomen diverse versteende dieren: één ervan lijkt zelfs op een soort olifant. Het bezoeken waard dus.

Ontdek Agiasos

Een van de leukste plekken is het schilderachtige dorp Agiasos. De meeste toeristen bezoeken dit dorp omdat je er het typische Griekse leven terug kunt zien. Dit zie je onder andere terug in de vele Griekse huisjes met blauwe deuren en witte muren. Wandel door de nauwe straatjes en laat je verrassen door een echt Grieks sprookje! Natuurlijk ga je aan het eind van je wandeling even wat eten of drinken bij een van de taverna’s voordat je verder het eiland ontdekt. Probeer een van de vele visgerechten, ga voor een verse salade of kies voor een lekker Grieks drankje!

Heetwaterbronnen van Polichnitos

Een drukke dag achter de rug? Dan is het aan te raden om even volledig tot rust te komen in de heetwaterbronnen van Polichnitos. Dit rustige dorpje staat bekend om deze bijzondere bronnen die wel 91 graden kunnen worden. Gelukkig koelen de bronnen met regelmaat af waardoor je er (tegen een lage prijs) kunt baden en ontspannen. Ideaal wanneer je net hebt gewandeld door Agiasos of het versteende woud bij Sigri. Polichnitos zelf is qua dorp niet heel bijzonder, maar de bronnen mag je zeker niet missen wanneer je op Lesbos bent.

Vogels spotten bij Kalloni

De flora en fauna ontdekken van Lesbos? Dan moet je zeker naar Kalloni gaan. Kalloni staat bekend om de witte zoutpannen waar vandaag de dag nog steeds zout wordt gewonnen uit het water van de zee. Het meest bijzondere aan dit gebied is echter het grote aantal verschillende vogels en waterdieren. Je kunt hier bijvoorbeeld kennismaken met de flamingo, de ooievaar en de witte reiger. Tip: beklim de observatietoren om in alle rust te kunnen genieten van diverse soorten vogels. Vergeet ook vooral je fotocamera niet!

Ben jij al eens op Lesbos geweest en heb je nog aanvullingen op deze lijst? Laat het ons weten! En zoals benoemd hier het overzicht met vakantiewoningen op Lesbos voor een grandioze vakantie!

Liefs Liv,

Het meisje van Rentvilla

 

Deel dit item