Zonvakantie Zuid-Europa: betoverend mooi

Optimaal genieten van de zonuren van een dag. Dat is wat ik het liefst doe tijdens een vakantie. Al is het tijdens een actieve fietstocht, tijdens een leuke shopsessie in het centrum of tijdens een lekkere middagborrel aan het strand. Of er wel of geen zon is kan zoveel betekenen voor een geslaagde vakantie! Voor de grootste kans op de meeste zonuren reis ik met alle liefde af naar Zuid-Europa. Niet alleen Griekenland, Italië, Portugal en Spanje hebben mijn hart gestolen, ik kan er ook nu alweer uitkijken om richting Ibiza, Mallorca of Menorca te gaan! En dan heb ik Kroatië en Frankrijk nog niet eens genoemd. Er zijn zoveel landen en plekken in Zuid-Europa waar ik het liefst nu nog naar toe zou vertrekken om een sfeervolle villa te boeken.

De Balearen: een stukje paradijs

Mallorca, Menorca en Ibiza zijn de drie Baleareneilanden in de Middellandse Zee waar je echt het gevoel hebt dat je weg bent op een tropische bestemming. Het leukste aan deze eilanden vind ik dat ze binnen een paar uurtjes met het vliegtuig te bereiken zijn, maar ook dat je al direct het idee hebt dat je tótaal ergens anders bent. Ieder eiland is ook een eiland opzich. Zo is het fancy feestkarakter van Ibiza bijvoorbeeld helemaal niet terug te vinden op Menorca, terwijl beide eilanden wel weer beschikken over een prachtige natuur, heerlijk eten en gastvriendelijke mensen. Ik kan écht niet kiezen tussen één van deze drie eilanden. Het liefst bezoek ik ze allemaal tegelijk in één vakantie!

Vive la France!

Wanneer ik eigenlijk niet heel veel tijd heb om er even tussen uit te gaan, maar het toch écht nodig heb om op een andere plek tot rust te komen reis ik af naar het prachtige Zuid-Frankrijk en boek ik daar een vakantiehuis. De rust die ik hier vind is onbeschrijfelijk: met mijn fiets kan ik me de hele dag vermaken wanneer ik langs de uitgestrekte wijngaarden, de groene bossen en de prachtige heuvelachtige weilanden fiets. Op sommige plekken kom je er zelfs niemand tegen! Mijn favoriete herinnering uit Zuid-Frankrijk zijn de grote zonnebloemvelden, daar wordt toch iedereen heel blij van? De duizenden bloemen die je toewuiven wanneer je er langs fietst, ik kan er nu alleen maar van dromen.

Griekse eilanden: sprookje op aarde

Het echte eilandgevoel krijg ik toch het meest in Griekenland. Dat is niet zo heel gek, aangezien het land uit maar liefst duizenden eilanden bestaat! Slechts 150 daarvan zijn bewoond, waarvan ik ze nog lang niet allemaal heb bezocht. Je kunt me midden in de nacht wakker maken voor een vakantie eilandhoppen in de Cycladen: binnen één vakantie meerdere eilanden bezoeken en bekijken. In de ochtend ontdek ik het liefst de historische centra van de stadjes op het eiland, terwijl ik in de middag graag een frisse duik in het helderblauwe water maak. Om zo’n perfecte dag goed af te sluiten schuif ik graag aan in een van de vele sfeervolle taverna’s om het echte Griekse eten te proeven: heerlijke gebakken kaasjes, souflaki’s, mezedes en ga zo maar door. Mag ik hier voor altijd blijven?

Sangria in Spanje

Spanje blijft één van mijn favoriete vakantiebestemmingen. Ondertussen heb ik bijna alle delen van het land ontdekt! Het robuuste karakter van de Sierra Nevada, vlakbij Malaga in het zuiden van het land, is bijvoorbeeld weer totaal iets anders dan de rustige kust bij de Costa del Sol. Ieder stukje Spanje heeft een eigen karakter en dat is net wat ik zo bijzonder vind aan het land. De Spaanse steden, zoals Madrid, Barcelona, Valencia en Malaga, zijn meer dan de moeite waard om te bezoeken. De historie, de cultuur, het eten, de mensen… Ik word alleen al blij wanneer ik er aan denk! Tel daar nog een warm zonnetje bij op en je hebt de ideale bestemming voor de volgende zomer. Wat ik ook heel prettig vind is om in de winter naar Spanje af te reizen. De temperaturen zijn er dan zó zacht, dat je eigenlijk nooit meer in Nederland wilt zijn in de winter.

Mediterraans genieten in Italië

Ik heb nog nooit zó lekker en goed gegeten als in Italië. De diverse fantastische pasta’s, de ovengebakken pizza’s, de salades, de wijnen… Het is zo anders dan wanneer je bij een Italiaan in Nederland eet: véél en véél lekkerder! Je proeft dat er in ieder stukje eten echte Italiaanse liefde is gestopt. Dat is niet het enige wat ik zo fijn vind aan Italië. Ik kan ook uren rondrijden in een gebied zoals Toscane: groene vlaktes met honderden olijfbomen, uitgestrekte bosgebieden en prachtige flora en fauna. Wanneer ik hier naar toe reis zorg ik er altijd voor dat ik extra batterijen en extra geheugenkaartjes mee heb voor mijn fotocamera. Dit móet ik thuis laten zien! Vanuit mijn vakantiewoning probeer ik altijd al vaak enkele vakantiekiekjes van Italië door te sturen naar familie en vrienden, puur omdat ik mijn enthousiasme en liefde voor een prachtland als deze graag wil delen.

Op ontdekking in Kroatië

Één van de bestemmingen die me de laatste jaren echt heeft verrast is het adembenemende Kroatië. Hoewel ik eerder altijd alleen maar verhalen hoorde over Nederlanders die naar Kroatië vertrokken omdat het zo goedkoop was, ben ik er nu achter gekomen dat het land heel wat meer te bieden heeft. De natuur is er werkelijk waar ontzettend indrukwekkend: de metershoge bergen, de onstuimige kliffen, de prachtige wateren. Wakker worden in een vakantiehuis op dit soort plekken? Ik krijg al kippenvel als ik er aan denk! Wist je dat er bijna 1000m4 aan natuurpark in Kroatië ligt? De eerste keer dat ik dat hoorde, moest en zou ik dat met eigen ogen ontdekken. Dat heb ik inmiddels gedaan en nu wil ik alleen maar terug! De bijzondere uitzichten die je hebt in deze natuurparken is zo waanzinnig dat het verslavend werkt. Je kunt je er hier in het lage land van ons kikkerlandje misschien niks bij voorstellen, maar de immense bergen kunnen zo indrukwekkend zijn.

Liefs Liv,

Het meisje van Rentvilla

Deel dit item