De leukste plekken op Paros

Het bruisende Paros is na Naxos en Andros het grootste eiland van de eilandengroep de Cycladen. Het fijne aan Paros is dat je er kunt genieten van zowel drukte als rust en ontspanning. Het eiland is namelijk niet te vergelijken met een toeristische hotspot zoals Kreta of Lesbos, maar er is wel genoeg te doen, te beleven en te bekijken. Welke plekken op Paros zijn het bezoeken waard en in welke dorpen moet je zijn om adembenemende foto’s te schieten? We hebben de leukste plekken van Paros voor je op een rij gezet: van een bruisende hoofdstad tot ultiem genieten in een vlindervallei!

Schitterend Parikia

Parikia is de hoofdstad van Paros. Het is een bruisende plek waar, vooral in het hoogseizoen, altijd wat te doen is. De stad kenmerkt zich door de vele hoogteverschillen: de typische Griekse huisjes staan zowel vlak aan de kust als op een paar meter hoogte. Dat is precies wat de stad zo schilderachtig maakt; vergeet dus vooral niet om je fototoestel paraat te houden voor de nodige vakantiekiekjes. In de avond is de haven van Parikia de absolute place to be. De vele lichtjes van de boulevard die schitteren in het zeewater geven het geheel een romantische en sfeervolle look. Geniet van een Grieks hapje een fris drankje in een van de vele taverna’s aan het water. Wist je dat Paros bekend staat om haar wijnproductie? Probeer een van de kwalitatieve rode of witte wijnen tijdens je diner.

De vakantiehuizen van Griekenland >

Fraai Naoussa

Is Parikia je bevallen? Mooi! Dan ga je je ogen helemaal uitkijken in het magische Naoussa. Tegenwoordig is Naoussa een bestemming waar veel welvaren mensen op vakantie gaan. Dat is niet zo heel gek: de helderwitte Griekse huisjes domineren samen met schilderachtige straatjes het beeld in Naoussa. Je kunt hier letterlijk uren rondlopen zonder je ook maar een moment te vervelen. Ga lekker shoppen in de boetieks, pauzeer op een van de terrassen en bovenal: geniet van al het moois om je heen. Ook cultuurliefhebbers zullen zich optimaal vermaken in deze plaats: bezoek het Venetiaanse Kastro, kom meer  te weten over de geschiedenis van het dorp en geniet vanaf daar van het fantastische uitzicht over de zee.

Kleurrijk Petaloudes

Op zeven kilometer afstand ten zuiden van Parikia vind je het historische klooster van Christos sto Dasos waar een heuse vlindervallei te vinden is. Het kleine park is goed te bewandelen en heeft een aantal prachtige wandelpaden langs diverse flora en fauna. In de vallei leven onder andere de Panaxia Quadripunctaria Rhodosensis vlinders, een bijzonder tropisch soort met zwarte vleugels en gele strepen. Er zijn verschillende excursies te boeken naar Petaloudes, maar je kunt er natuurlijk ook op eigen houtje naar toe met je huurauto of scooter. Vooral op warme dagen is de vlindervallei enorm aan te raden: er is veel schaduw te vinden in het park wat voor de nodige afkoeling kan zorgen.

Liefs Liv,

Het meisje van Rentvilla

Deel dit item