De vier meest rustige eilanden van Griekenland

[rcblock id=”18429″]
Griekenland is perfect voor een rustige vakantie. Veel mensen gaan naar Griekenland om te kunnen ontspannen en te kunnen genieten van al het moois dat het land te bieden heeft.  Hoewel je op veel Griekse eilanden goed kunt feesten zijn er genoeg reizigers die hier niet van houden. Gelukkig zijn er veel Griekse eilanden waar je optimaal kunt genieten van de natuur, de azuurblauwe zee en de Griekse cultuur We hebben de vier meest rustige eilanden van Griekenland voor je op een rij gezet. Pak je je koffers alvast in? En vergeet vooral je zonnebril niet!

Ithaka

Ithaka is een sprookjesachtig eiland zonder massatoerisme. Je ziet er voornamelijk Grieken die met hun familie op vakantie zijn. Daarnaast kom je slechts een handje vol Fransen, Duitsers, Engelsen en een paar Nederlanders tegen. Het kan zelfs voorkomen dat je in het hoogseizoen in augustus één van de mooie baaien van Ithaka voor jezelf hebt. Stel je eens voor: je ligt op je handdoek op een wit strand met je tenen in een helderblauwe zee. Wanneer je om je heen kijkt zie je niemand, hoe fijn zou dat zijn? Het enige waar jij je druk om hoeft maken op Ithaka is wanneer je en of je wel de zee in gaat. Door de handige ligging van het eiland in de Ionische Zee is het tevens aan te raden om een zeilboot te huren. Optimaal genieten, dat doe je op Ithaka.

Het idyllische eiland Ithaka

[rcblock id=”18124″]

Tinos

In de Cycladen ligt het eiland Tinos. Ieder jaar komen verschillende bedevaartgangers uit heel Griekenland speciaal naar Tinos om de kerk van de Heilige Maagd Maria in Tinos Stad te bezoeken. Om deze kerk zie je een aantal toeristische kraampjes en richting de haven vind je een aantal sfeervolle Griekse taverna’s. Voor de rest is er op het eiland vrijwel amper toerisme te vinden. Het is dan ook aan te raden om een vakantiehuis net buiten Tinos Stad te huren zodat je optimaal kunt genieten van échte rust zonder andere toeristen. De kans is namelijk ontzettend klein dat je in het binnenland van Tinos een westerse toerist spot.

Vakantie naar Tinos >

Het eiland Tinos

Skyros

Wie van een ontspannen vakantie houdt is op Skyros aan het juiste adres. Het enige buitenlandse vliegtuig dat richting Skyros vliegt komt uit… Nederland! Toch zie je er vandaag de dag vrij weinig toeristen. Het is een eiland met schilderachtige kliffen, magische baaien en het echte Griekse eilandleven. Kortom: de perfecte plek voor een hele rustgevende vakantie in de zon. Het is hier iedere maand van het jaar heerlijk vertoeven, behalve in augustus. Waarom? Dan komen de Atheners hun vakantie vieren op Skyros en kan het er ineens aardig druk zijn.

Vakantie Skyros >

Chios

Het echte dagelijkse Griekse leven zie je nog terug op Chios. Het eiland kent een gevarieerd landschap met olijfbomen, wijngaarden en uitgestrekte vergezichten Je kunt er uren wandelen,fietsen en rond rijden met een huurauto vanaf je vakantievilla Griekenland. Voor de cultuurliefhebber zijn er verschillende prachtige historische gebouwen te ontdekken. Chios kent namelijk een aantal middeleeuwse stadjes die nog in een aardige goede staat zijn. Huur je een auto op het eiland neem dan vooral de tijd om het eiland goed te bekijken. De mooiste plekjes ontdek je natuurlijk per auto. Binnen een dag of vier kun je het hele eiland rond gereden hebben zonder dat je daarbij een aantal hotspots gemist hebt. Chios is het perfecte eiland voor iedereen die wil ontspannen maar ook wat te zien wil hebben.

Vakantie op Chios >

Liefs Liv,

Het meisje van Rentvilla

Deel dit item