Deze eilanden moet je bezoeken in 2019

De nieuwe zomer staat alweer voor de deur. Dat betekent dat we alweer de zomervakantie kunnen plannen! Wist je dat de lente ook de ideale tijd is om naar de Griekse eilanden af te reizen? Heerlijk even weg naar de zon terwijl in het Nederland nog niet heel warm is. Er zijn een aantal Griekse eilanden die je in 2019 volgens ons móet zien.

Schitterend Samos

Dat Samos op ons lijstje staat is niet zo heel gek: dit Griekse eiland is in vergelijking met veel andere eilanden ontzettend groen. Tel hier nog eens een aantal prachtige witte zandstranden bij op, bijzondere plekken met fraai uitzicht en een adembenemende natuur en je hebt Samos. Het is het perfecte eiland voor een rustige en ontspannen vakantie in het voorseizoen, maar ook in het hoogseizoen kun je je hier goed vermaken. Bezoek de vele oude kloosters van het eiland, geniet van de beste Griekse keuken in Samos-Stad en maak een onvergetelijke wandeling op de Kerkis berg.

Bijzonder Naxos

Het eiland Naxos ligt in de archipel de Cycladen. Het is van deze eilandengroep het meest vruchtbare eiland, hoewel het er nog steeds aardig droog is. Op Naxos vind je onder andere de hoogste berg van de hele archipel: de Za berg, van maar liefst 1004 meter hoog. Je vindt hier voornamelijk mooie appartementen en kleinschalige hotels zodat je goed van het echte traditionele Griekenland kunt proeven. Het grote voordeel aan Naxos is dat het eiland centraal in de Egeïsche zee ligt: je kunt vanaf Naxos gemakkelijk met de veerboot andere eilanden in de Cycladen ontdekken.

Magisch Milos

Tevens in de Cycladen vind je het meer onbekende Milos, een prachtig eiland dat je absoluut niet mag missen in het nieuwe jaar. Milos staat bekend om het beeld van Afrodite dat er gevonden is en dat je vandaag de dag kunt bewonderen in het Louvre in Parijs. Toch heeft eiland nog veel meer te bieden dan alleen dit: je kijkt er je ogen uit in de indrukwekkende natuur. Het eiland is een vulkanisch eiland wat je terugziet op veel plekken. Wanneer je op Milos bent is het zeker aan te raden om een van de vele boottrips te doen: je ontdekt geheime plekjes vanaf het water die je niet kunt bereiken met de auto of per voet.

Intens Spetses

Het eiland Spetses kennen ook nog veel mensen niet. Vooral liefhebbers van historie en bruisende dorpen komen hier aan hun trekken. Ontdek de geschiedenis van Spetses in de traditionele huisjes, de grote vuurtoren, de musea, de bergdorpjes, de paardenkoetsen en meer. Op het eiland vind je een aantal statige en bijzondere herenhuizen. Gezelligheid vind je voornamelijk in en rondom de haven van Spetses-Stad waar veel restaurants, barretjes en cafés te vinden zijn. Optimaal genieten van het rustige fijne Griekse leven doe je hier.

Liefs Liv,

Het meisje van Rentvilla

 

Deel dit item