Naaktstranden op Ibiza

[rcblock id=”18738″]

Op het magische Ibiza vind je diverse soorten stranden. Naast de gewone stranden zijn er een aantal mooie naaktstranden te vinden. Soms zijn dit gedeelten op gewone stranden en soms zijn dit stranden waar je volledig naakt kunt recreëren. Maar waar moet je zijn voor de mooiste plekken waar naaktstranden te vinden zijn? We hebben een aantal fraaie naaktstranden op Ibiza voor je op een rij gezet zodat je precies weet waar je moet zijn voor een ontspannen strandsessie.

Naaktstrand Ses Salines

Ongetwijfeld het mooiste naaktstrand van Ibiza: Ses Salines. Dit strand is vernoemd naar de bijzondere zoutmeren in het zuiden van het eiland. Het bijzondere van Ses Salines is dat het strand gelegen is op het meest zuidelijke puntje van Ibiza. Dit zie je meteen terug in de prachtige omgeving: azuurblauw water, groene pijnbomen, hoge golven en een hele relaxte sfeer. Er is bijna tot geen bebouwing waardoor je echt het idee krijgt dat je je midden in de natuur bevindt. Natuurlijk kun je er wel een drankje en wat te eten halen bij een van de barretjes of kleine restaurants maar daar houdt het wel mee op. Ideaal dus wanneer je optimaal wilt genieten van rust in een mooie omgeving.

Lees ook: Intens genieten op stranden van Ibiza

Naaktstrand Es Cavallet

Het schilderachtige strand Es Cavallet staat bekend om de parelwitte stranden en het azuurblauwe water. Je moet niet gek opkijken wanneer je op het eerste gedeelte van het strand een beroemdheid voorbij ziet lopen. De restaurants die je er kunt vinden worden namelijk veelvuldig bezocht door bekende mensen. Wanneer je op zoek bent naar rust is Es Cavallet wellicht niet een hele goede bestemming: in de zomer wordt er namelijk met regelmaat een goed feestje gevierd. Om er minder mensen tegen te komen is het dus aan te raden om in het voor- of naseizoen te gaan.

[rcblock id=”18152″]

Naaktstrand Cala Olivera

Wanneer je echter zeker wilt zijn dat je in alle rust kunt genieten op een naaktstrand moet je bij Cala Olivera zijn. Deze beschutte baai is de enige baai vlakbij Ibiza-Stad waar niet honderden mensen te vinden zijn. Het strand bestaat uit kiezels en stenen, maar heeft ook genoeg prima plekjes waar je je handdoek neer kunt gooien. Even zwemmen? Dan is het aan te raden om waterschoenen mee te nemen zodat je zonder last het water in kunt lopen. De toegang tot Cala Olivera is wellicht een beetje onduidelijk, maar wanneer je er eenmaal bent wil je er niet meer weg.

Lees ook: Top 10 stranden Ibiza

Naaktstrand Aigua Blanca

Het tweede officiële naaktstrand van het eiland is Aigua Blanca, een breed zandstrand met ruim zicht op de zee. Dit strand is populair bij families met kinderen omdat de toegang tot de zee langzaam afloopt en het nog geruime tijd ondiep blijft. Vanaf het strand heb je een mooi uitzicht op de rotsen. Tip: neem je snorkelset mee om hier de onderwaterwereld te bekijken. Zelfs wanneer je zonder snorkelset in het water staat is er een grote kans dat je allerlei kleurrijke visjes langs je voeten ziet zwemmen.

Liefs Liv,

Het meisje van Rentvilla

Deel dit item