Ultiem genieten op de Griekse eilanden

[rcblock id=”18429″]
Azuurblauwe wateren, veel zonuren, magische baaien, cocktails bij zonsondergang, heerlijk eten en gastvrije mensen… Dat klinkt als een wel hele fijne droom, is het niet? Deze droom kan werkelijkheid voor jou worden: de Griekse eilanden hebben dit alles en nog veel meer te bieden. Of je nu gek bent op cultuur of dat je liever een actieve vakantie beleeft, je vindt het op de Griekse eilanden. Ben je meer een feestliefhebber of houd je enorm van het zee en de strand? Ook dan ben je op de Griekse eilanden aan het juiste adres. Van de gezellige drukte op Kreta tot aan de oorverdovende stilte op de Cycladen: de Griekse eilanden hebben voor ieder wat wils. Zien we jou op een van deze bijzondere eilanden op je volgende vakantie? De vakantiehuizen van Griekenland zijn de moeite waard om te proberen tijdens je vakantie Griekenland.

 

Griekse eilanden zijn reeds jaren een populaire vakantiebestemming voor voornamelijk toeristen uit West-Europa. Dat is niet zo heel gek, de eilanden hebben alles te bieden voor een fantastische vakantie. Zo is het er in de zomer heerlijk toeven, maar kun je ook op de Griekse eilanden terecht voor een welverdiende voorjaars- of najaarsvakantie. In september kan de temperatuur bijvoorbeeld nog op lopen tot maar liefst 26 of 27 graden! Dan is Nederland verlaten voor een week of twee helemaal niet zo verkeerd. De Griekse eilanden zijn perfect voor een zon-, zee- en strandvakantie, maar bieden ook genoeg bekijks voor een ieder die van cultuur en historie houdt. Zo zijn er een aantal Griekse eilanden waar nog veel ruïnes uit de Romeinse tijd en de Klassieke Oudheid te bekijken zijn. Neem bijvoorbeeld Dilos, een historisch hoogtepunt midden in de Cycladen.

Gek op Griekse eilanden

Wanneer je eenmaal op de Griekse eilanden geweest bent is het lastig om niet terug te verlangen naar deze prachtige plekken midden in zee. De Griekse eilanden hebben iets wat je nergens anders vindt; je ervaart er een soort vrijheid zoals je op geen enkele andere plek ervaart. Moet je je eens voorstellen: na een heerlijke dag ontdekken en bekijken zit je met je frisse cocktail aan het strand terwijl je van een prachtige kleurrijke zonsondergang geniet. De temperatuur is nog heerlijk en de zee ziet er wel heel verleidelijk uit, ook al is het al acht uur in de avond. Zou je nog even? Wat maakt het ook uit, je hebt vakantie! Met een glimlach op je gezicht ren je de zee in terwijl de zon het einde van het water bijna aanraakt. Op dit soort momenten realiseer je je even dat jezelf even moet knijpen om te checken of het geen droom is. De Griekse eilanden zijn namelijk zó magisch mooi dat het af en toe net een grote droom lijkt. Kom jij binnenkort deze Griekse magie met eigen ogen bekijken? Welkom op de Griekse eilanden!

Zicht op het Griekse eiland Symi

[rcblock id=”18124″]

Vakantiehuizen op de Griekse eilanden

Uren genieten van een schoon uitzicht over azuurblauwe wateren, rotsachtige formaties, Griekse witte huisjes en andere eilanden. Dát is vakantie. Dit beeld tref je in Griekenland. Of je nou op het vasteland verblijft voor een bruisende citytrip of wanneer je van het ene naar het andere Griekse eiland gaat: een verblijf in een vakantiehuis Griekenland mag niet ontbreken op je bucketlist. Griekenland is een prachtig land om eens te bezoeken voor iedereen die gek is op zon, zee, strand, cultuur, historie, shoppen, natuur… wat eigenlijk niet? Een villa Griekenland is leuk voor het hele gezin, met vrienden of gewoon met je geliefde. Zien we jou binnenkort flaneren op het Griekse strand?

Vakantiewoning Griekenland: bruisende eilanden

Een zomerse vakantie beleef je natuurlijk in een van de vakantiewoningen Griekenland op de Griekse eilanden. Ben je gek op een bruisende plek waar je veel gezelligheid te vinden is en waar je goed een avondje kunt stappen? Dan ben je bijvoorbeeld op Kreta, Rhodos of Lesbos aan het juiste adres. Een verblijf in een bungalow Griekenland op een van deze eilanden zal je niet snel vergeten. Hier kun je een strandvakantie goed combineren met flinke shopsessies of met lange avonden op het terras.

Wit Grieks huis op Santorini met terras en zicht op zee

Vakantiehuizen Griekenland: ontspannen in rust

Wanneer je juist écht even weg wilt zijn van de drukte thuis is het aan te raden om een vakantiewoning Griekenland te boeken op een rustiger eiland. Reis bijvoorbeeld af naar de prachtige Cycladen, een eilandengroep in de Egeïsche zee. Kijk je ogen uit op het wonderschone Santorini, het magische Mykonos of het schitterende Syros. Op deze eilanden vind je vaak het echte Griekse leven terug waar je kunt genieten van heerlijke Griekse maaltijden in kleine gezellige taverna’s. Verwacht geen drukte, geen feestjes, maar heerlijke rust en optimale ontspanning op een bijzonder eiland met prachtige natuur en cultuur.

Vakantie Griekse eilanden

Kies ook voor een vakantie naar Griekenland! Het land met de velen eilanden en met zekerheid te zeggen grandioze zonvakanties. Maak gebruik van onze vergelijkingstool die een aanbod aan vakantiehuizen, hotels en appartementen voorschotelt van verschillende vakantie aanbieders. Griekenland heeft een uitstekend netwerk van hotels, van luxehotels tot kamers bij particulieren, en alle vormen van pensions daartussenin. De kwaliteit van de kamers is enorm verbeterd en voor welke prijsklasse je ook kiest, het is er altijd schoon en comfortabel. Helaas is het soms lastig een sfeervol hotelletje op te sporen: de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw hebben een spoor van betonnen blokken achtergelaten. Gelukkig ligt tegenwoordig de nadruk weer op traditionele architectuur. In Athene zijn hotels 30 a 40 procent duurder dan op de eilanden.

Lopend door de straatjes van Santorini

Hotels op de Griekse eilanden

De luxehotels op de Griekse eilanden behoren nog altijd tot de goedkoopste van Europa, maar aan de onderkant van de markt is de accommodatie in Griekenland nu van hetzelfde prijsniveau als in andere mediterrane landen. Mede door de economische crisis bieden veel hotels echter flinke kortingen Het massatoerisme heeft zijn uitwerking, maar op minder drukbezochte plaatsen is de gastvrijheid nog altijd warm en recht uit het hart. In de populairste vakantieoorden op eilanden als Corfu, Kreta, Kos, Rhodos en Zakynthos vind je voornamelijk grote hotelcomplexen die speciaal gebouwd zijn voor reisgezelschappen. Deze staan meestal op of aan de mooiste stranden en worden volledig volgeboekt door touroperators. In het hoogseizoen kan de individuele reiziger hier geen kamer krijgen, maar soms wel in de minder drukke weken in het voorjaar en de herfst, vaak voor zeer lage prijzen. Dergelijke resorthotels beschikken over een groot scala aan voorzieningen, zoals een zwembad, een zelfbedieningsrestaurant, een bar en kamers met badkamer en een aparte douche. De architectuur echter is meestal fantasieloos. Grote hotels in het duurdere segment, bieden luxevoorzieningen als fitnessruimten, schoonheidscentra, verlichte tennisbanen, binnen- en buitenzwembaden, fijnproeversrestaurants en talrijke bars. Ze bieden bovendien doorgaans een betere service dan de all-inhotels.

Boetiekhotels of designhotels Griekenland

Boetiekhotels, ook wel bekend als designhotels, in gerestaureerde traditionele gebouwen hebben de Griekse accommodatiewereld voorzien van een broodnodige scheut karakter. Deze hotels leggen de nadruk op stijl, design en locatie en liggen meestal in het hart van een historische stad of dorp (en niet aan het strand). Ze zijn vooral te vinden op de Cycladen, Kreta en Rhodos, maar op bijna elk eiland is er ten minste wel een. Ze hebben meestal niet meer dan een stuk of tien kamers, zodat reserveren noodzakelijk is.

Deel dit item